Lista ocen Kia Carens IV Minivan (40) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 15 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Grzesiek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Jazda po mieście nie przysparza żadnych kłopotów, promień skrętu więcej niż przeciętny, parkowanie na czujnikach tylnych wygodna rzecz. W trasie faktycznie auto prowadzi się miękko, jest podatne na podmuchy, nie należy oczekiwać że auto jeździ jak przyklejone do drogi ale to kwestia przyzwyczajenia.
~Piotr
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Szukając opinii o tym aucie natrafiłem na komentarze, że "...układ jest mało precyzyjny..., ...nie odkręca kierownicy po zakrętach...". Jako użytkownik tego auta nie mogę potwierdzić wyżej zacytowanych informacji. Auto prowadzi się dobrze, za każdym razem odkręca kierownicę przy wyjściu z zakrętu.
~goral35
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Nie mam żadnych zastrzeżeń do układu jezdnego, jedynie co mnie drażni to twardość zawieszenia ale to kwestia gustu więc nie może tu być mowy o czymś czego można się czepić, czytałem opinię że KIA lubi być podsterowna osobiście tego nie doświadczyłem a lubię dynamiczną jazdę.
~chrabek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Pomimo obaw (po wcześniej przeczytanych recenzjach) układ jezdny sprawdza się. Jazda autostradą na tempomacie to czysta przyjemność. Zero samowolnego zmieniania pasa ruchu. Autko jedzie jak po sznureczku. a kierownicę trzymam końcówkami palców.
~Marek S.
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Passek sie troche lepiej prowadzil, tutaj jest belka z tyłu weiec o rajdowym pokonywaniu lukow mozna zapomniec, poczatkowo wydawalo mi sie ze wspomaganie jest zbyt mosne, ale po kilkuset km sie rzyzwyczailem i uwzam ze do tego auta jet w sam raz
~cbr600@wp.pl
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Dużo wygodniejsze zawieszenie od Zairy B jednak ciągle twarde, stabilne, bez przechyłów. Bardzo mały promień skrętu jak na takie gabaryty. Wspomaganie sztywnieje ze wzrostem prędkości i we wszystkich 3 trybach nie ma myszkowania przy dużej prędkości.
~Tinta
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Ze względu na zbyt agresywnie działający układ kierowniczy ocena przeciętna, na początku myślałem że go oddam :), teraz już się przyzwyczaiłem. Ale w niektórych momentach to ten samochód zachowuje się jak nieokiełznany rumak :).
~Sławek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Mi odpowiada i naprawdę bardzo fajny kompromis między komfortem a bezpieczeństwem prowadzenia. Zawieszenie pracuje bardzo cicho i proszę mi wierzyć ciszej niż w samochodzie wyższej klasy jakim jest Superb.
~goodspit
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Mogłoby być lepiej jeśli chodzi o "czucie" auta ale układ kierowniczy niestety tę swoją wadę posiada. Jeśli chodzi o komfort jazdy, wybieranie i tłumienie nierówności to jest wręcz doskonale.
Dziennik kosztów dla Kia Carens IV Minivan
6,6
8,4
~equus
Minivan 2.0 GDI 166KM 122kW
KOMFORTOWY, ALE ZARAZEM NIE PRZECHYLA SIĘ ZA BARDZO NA ZAKRĘTACH, DROBNE NIERÓWNOŚCI WYBIERA Z DROGI NIEODCZUWALNIE. POLECAM PRZEŁĄCZANIE SIĘ NA TWARDOŚĆ KIEROWNICY W TRYB SPORT- MI NAJBARDZIEJ ODPOWIADA.
Kia Carens IV Minivan