Lista ocen Kia Carens IV Minivan (34) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 21 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Straszyciel
Minivan 1.7 VGT CRDI 115KM 85kW
Na piątkę zasługuje Citroen Picasso. W nim można przy 160km/h szeptać i nadal słyszeć. Tutaj też jest całkiem dobrze. Silnik daje o sobie znać tylko przy przyspieszaniu. Przy prędkościach autostradowych słychać raczej powietrze i opony zimowe. Może się to zmieni jak wrócę do opon letnich.
~korand186
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Nie mam powodów do narzekania. Zwłaszcza przy wyprzedzaniu, większość benzyniaków (i co niektórych diesli) "podnosi głos", a tu cichutko i jakby bez wysiłku. To się w Carens udało! A przy okazji, nagłośnienie też jest OK: 6 głośników + niskotonowy i dodatkowy wzmacniacz.
~asmarcepan
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Jak na auto tej klasy, to bardzo dobrze a na pewno dużo lepiej niż w poprzedniku. Oczywiście zawsze może być lepiej, w szczególności przy silniku elektrycznym. a;e tak n a poważnie, przy prędkości 140 a nawet 160 km można komfortowo rozmawiać w kabinie.
~wojciacho
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Silnik ma przyjemne brzmienie ale nie można powiedzieć, że go nie słychać. Szum powietrza też słyszalny - szczerze mówiąc myślałem, że będzie ciszej (jest porównywalnie do laguny z 2007 roku a zachwalano ten model w ASO jako rewelacyjnie wyciszony).
~korand186
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Całkiem przyjemnie. Przy prędkościach do 1700 obr./min bardzo cichutko (nawet w porównaniu do benzyny), a przy większych oczywiście głośniej, ale bez przesady. Jazda przy 180 km/h, czy przy 140 km/h nie drażni ucha odgłosami z zewnątrz.
~Grzesiek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Podczas jazdy po mieście nie narzekam hałas nie przenika do wnętrza, na autostradzie przy prędkości powyżej 150 km/h szumy już są dosyć słyszalne. Dodam że podczas jazdy miejskiej silnik pracuje prawie jak hybryda.
~Chrabek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Na postoju czasem mam wrażenie, że samochód mi zgasł. Oczywiście on nadal chodzi. W czasie jazdy oczywiście słychac silnik ale mogę spokojnie prowadzić rozmowę a jedynym co może mi w tym przeszkadzać to zbyt głośne radio
~Sławek
Minivan 1.6 GDI 135KM 99kW
Jak na samochód tej klasy i tych gabarytów uważam, że inżynierowie bardzo się postarali i subiektywne odczucie głośności jest dla mnie wyśmienite. Uważam, że wyciszenie i komfort to bardzo mocne punkty Carensa.
~Snekker
Minivan 1.7 VGT CRDi 141KM 104kW
Jest ok, jak pisałem wcześniej można spokojnie rozmawiać i słuchać muzyki przy prędkościach autostradowych, powyżej 160 trochę gorzej, ale po co jeździć tak szybko. Zresztą w którym aucie nie robi się głośno.
Dziennik kosztów dla Kia Carens IV Minivan
6,6
8,4
~goral35
Minivan 1.7 VGT CRDI 136KM 100kW
Przy prędkościach powyżej 140km/h słychać szum wiatru dochodzący od strony uszczelek i przedzaiłu silnika, silnik jest dobrze wyciszony
Kia Carens IV Minivan