Lista ocen Jeep Grand Cherokee II 3.1 TD 140KM 103kW 1998-2002 (25) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wojtek
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
troche mułowata co przy silniku 140km szalu nie robi ale nie kupilem auta zeby sie scigac ale wjechac tam gdzie mi navara czy inne auto terenowe dotychczas nie wjechało. Mialem problemy bo po zakupie zginela 1 i 2. I powiem tak 5 k zrobilem ruszajac z trojki. Nie bylo to wielkim problemem choc troche wyl i byl mulowaty :P Do czasu az przeczyscilem styki do skrzyni i biegi wrocily. Czasem blokuje sie na jedynce przy ruszaniu. Wylaczenie...
~JN78
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
Jest to ta nowszej generacji potrafi się zepsuć, ale u mnie jest bez zarzutu ładnie biegi wybiera a podczas wyprzedzania szybko reaguje jak na tak mało zaawansowaną działa bardzo dobrze miałem okazje porównać tą z audi Tip cos tam to powiem, że jak na taki cud techniki w porównaniu do tej z jeepa nie powalała. (Ciekawostka skrzynia pasuje również starego typu)
~JeePac
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
Quadra Drive II to rewelacja, można sobie wyobrazić jak fantastycznie by działała posiadając jeepka od nowości, dbając o niego i serwisując. Nadal zachowuje cechy dawnej świetności. Jak każdej skrzyni automatycznej; trzeba się nauczyć. W chwilach słabości bezsensownie redukuje biegi. Łatwo ją można \"oszukać\" i pomanipulować. Redukcja czyni z jeepka rosomaka.
~Plutonio
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
Doskonala dopiero po naprawie.Po zakupie auta skrzynia mi siadla ( prawdopodobnie zla eksploatacja).Naprawa - 3500 zl , ale teraz to bajka. Skrzynia 4 biegowa , z mozliwoscia redukcji do 3 biegow ( np: w celu ciagniecia przyczepy w górach itp..).
~hippis
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
automatyczna skrzynia biegów - działa bez zarzutu; wcześniej jeżdziłem autami z manualną skrzynią; teraz wiem, że autoamt zapewnia nieprównywalną wygodę, dlatego następny samochód kupię również z taka krzynia biegów.
~Jasiu_Walczak
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
W porządku . Mój pierwszy automat i pomimo sceptycznych komentarzy ja już nigdy nie będę jezdził z manualną skrzynią. Autko prowadzi się rewelacyjnie
~Bigi
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
Cztery gwiazdki za to, że skrzynia ma 20 lat i wciąż w miarę płynnie zmienia biegi. Ale fakt zmieniam olej co roku.
~Lissu gabrys32@op.pl
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
Miałem zepsuty Reduktor oprócz tego skrzynia z 1 na 2 przeżucała przy 4 tys obrotów az podrywało przód do góry!! Tragedia!!!!!
~Mirosław
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
quadra drive rewelacja na asfalcie ciągnie tylnia oś w terenie załącza się przednia oś i idzie jak czołg
~Luccas
Terenowy 3.1 TD 140KM 103kW
Co chwile klopoty ze skrzynia... A to wyciek a to przewody... Skrzynia szarpie