Lista ocen Hyundai Tucson III SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW 2015-2018 (11) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 8 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~hieronimo
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
2 gwiazdki, ponieważ mam wątpliwości co do trwałości skrzyni. Pierwsza poddała się po ok. 50 tysiącach, auto spędziło miesiąc w serwisie, skrzynię w końcu wymieniono na nową. Druga do dzisiaj działa poprawnie, być może oryginalna miała jakiś feler. Użytkowo - trochę przeszkadzają krótkie przełożenia, no ale tak bywa w silniku Diesla.
~dybcu$
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Czasem pojawia się problem przy wrzuceniu biegu wstecznego-nie chce wskoczyć. Oprócz tego skrzynia działa bardzo szybko i lekko, choć 1 według mnie zbyt krótka a 6 ma rację bytu jedynie na autostradzie.
~mikebor
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Precyzyjna, nic nie haczy przy przełączaniu. Biegi dobrze zestopniowane, jednak 6-tka typowo autostradowa.
~yarecky
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Początkowe przełożenia trochę krótkie, można by orać pole, ale wyżej jest już "fajnie".
~werty
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Czasami wydaje mi się że coś mi tam przyhaczy i bieg nie wejdzie płynnie, ale może to tylko moja czepliwość
~Ambro
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Manualna z lekko pracującą dźwignią. Dobrze zestrojona i dająca dużo frajdy z jazdy.
~Artur
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Doskonała - biegi wchodzą szybko, pewnie i bez zgrzytu.
~mirek
krótkie skoki lewarka-bardzo wygodne