Lista ocen Hyundai Tucson III SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW 2015-2018 (11) - Silnik

Na liście zabraknie 8 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~werty
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Największe zaskoczenie na plus pod względem dynamiki i oszczędności. Czekałem na silnik 2.0 136 KM ale jego dostępność była mocno ograniczona. Odbyłem dwie jazdy próbne z silnikiem 1,7 115 KM i nie mogłem uwierzyć ze jadę tym słabszym dieslem. Fajny moment obrotowy od niskiego poziomu sprawia że tym autem naprawdę się super jeździ, a wiem co mówię bo w przeszłości jeździłem mocnymi dieslami. Wrażenia z jazdy przeczą danym technicznym.
~Ambro
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Akurat mogę ocenić wersję 115KM więc dlatego jedynie ocena dobra, ale wiem że jest już w sprzedaży 141KM i spokojnie polecam zainwestować te kilka tysięcy jeśli chcemy jeździć dłużej niż trzy lata i pokonujemy więcej niż 10 tys rocznie. Jednostka dynamiczna i oszczędna. Lekko i łatwo przyspiesza chodź na papierze osiągi nie powalają to są wystarczające do codziennego użytkowania.
~dybcu$
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
1,7 CRDI wbrew pozorom daje radę. 190 leciał autostradą przy spalaniu chwilowym w granicach 12 litrów. Silnik wystarczający dla osób, które samochód używają do wygodnej jazdy a nie do wyścigów. Liczyłem się, że nie będzie to demon prędkości i dynamiki, ale jak na ilość KM i swoją wagę nie ma się czego wstydzić-choć dane producenta dotyczące spalania są mocno przesadzone (zaniżone)
~yarecky
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Dynamiczny i dość oszczędny. Bałem się, że auto o takich gabarytach będzie łykało paliwo jak pelikan, a udaje się spokojnie zejść w okolice 5,5l, oczywiście na trasie, w mieście 6-6,5l. Silnik jest głośniejszy niż benzyna, jednakże pomruk jest bardzo przyjemny.
~mikebor
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Silnik, mimo dość słabych danych papierowych, daje pozytywne odczucia z jazdy. Dla spokojnego kierowcy w zupełności wystarczy do sprawnego poruszania się. Wyprzedzanie tira nie stanowi problemu, jednak nie da się tego robić na 6-tce jak w Rav4.
~hieronimo
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Oszczędny, bezproblemowy. Może nie bezgłośny, ale dobrze wyciszony i z bardzo wysoką kulturą pracy.
~mirek
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
pozytywnie mnie zaskoczył mała moc ale mament obrotowy wysoki i dostępny juz od 1250 obr.
~Artur
SUV 1.7 CRDI 115KM 85kW
Jak na 115KM - całkiem znośna dynamika. Elastyczny i chętnie wchodzi na obroty.
~grzegorz
za krótko posiadam samochód 2 tygodnie