Lista ocen Hyundai Lantra I (68) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 72 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wacław
Sedan 2.0 139KM 102kW
U mnie nie jest łatwo wrzucić jedynkę, dlatego spod świateł czasem się spóźniam z ruszeniem. Wsteczny wskakuje raz lekko, raz zacina się, wtedy pomaga lekkie puszczenie pedału sprzęgła. Pozatem lewarek chodzi głośno. W Ponym skrzynia chodziła płynniej, ale ze wstecznym był ten sam problem, to też nie jestem zaskoczony. Ale takie podstawowe problemy to już powoli wstyd.
~hatsan1000
Sedan 1.5 86KM 63kW
Skrzynia biegów to chyba lewa pięta Achillesa tego auta. Bardzo ale to bardzo głośna praca, pomimo zalania gęstszym olejem to i tak powyżej 120 jest bardzo głośno. Ogólnie biegi wchodzą tak lekko,że ci co wsiadają do tego auta z innych samochodów są pod wrażeniem. Bardzo przydał by się 6 bieg.
~Kaskader
Sedan 1.6 114KM 84kW
Po wymianie oleju, skończyły się problemy z wrzucaniem jedynki i wstecznego. Myśle, że nie przestrzeganie zalecen producenta w tym względzie (wymiana co 30 tys.) jest przyczyną problemów wielu posiadaczy Lantry.
~Maciek_S
Sedan 1.6 114KM 84kW
Bardzo lekko pracuje, pomimo zastosowania elastycznych cięgien (linki0 do sterowania biegami, doskonale dobrane przełożenia. Po ok 150 kkm zaczynają się czasami kłopoty ze synchronizatorami.
~zbrojek
Sedan 1.6 114KM 84kW
Tu jest średnio. Może ja mam poprostu jakąś zjeżdżoną ale nie mam dobrej dokładności. Jedynka na zimnym silniku wpada dopiero prawie po całkowitym zatrzymaniu. Przy szybkiej zmianie na 3 zgrzyta.
~arczi.86@tlen.pl
Sedan 1.5 86KM 63kW
mimo pewnych problemów ze wstecznym(rzadko ale sie zdarza)to z pełnym zdaniem mogę przyznać maksymalną ocenę. Po prostu biegi wchodzą jednym paluszkiem naprawdę rewelka.
~krisss
Sedan 1.5 86KM 63kW
co do skrzyni. kupilem auto z poadnieta skrzynią oczywiscie wymienilem,lecz niestety po wymianie sie okazalo ze skrzynia wyje niestety nie mialem gwarancji...
~nekkro/nekkro@vp.pl
Sedan 2.0 139KM 102kW
Dobrze zestopniowana,cholernie długa dwójka (120km/h) co się przydaje.Czesty problem z zapięciem wstecznego i czasami jedynki na skrzyżowaniu!
~Łukasz O.
Sedan 1.6 114KM 84kW
-1,2 rozgrzewka -3 do 40km/h -4 40-120 -5 60-..... -elastyczne 4 i 5, często zawodzę się na 3 -obroty ekonomicznie da sie trzymać na poziomie 1500-2000
~Wiktor
Sedan 2.0 139KM 102kW
poprawna, cicha praca, dobre zestopniowanie, doskonale sprawdzająca się w górach, na zimno opiera się na "R"