Lista ocen Hyundai i20 I (52) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 54 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Kam-mil
Hatchback 5d 1.2 DOHC 78KM 57kW
Ja nie jestem zadowolony. Porównywalna ze Skodą czy Toyotą, ale skrzynie biegów w Fiatach są dużo lepsze. Ja akurat na wsteczny nie narzekam, ale redukcja to koszmar, hamowania silnikiem z redukcją biegów lepiej nie próbować. Czasem lubi zgrzytnąć. Serwis twierdzi, że wszystko jest w porządku. Na szczęście silnik jest tak dobry, że w mieście można biegów wcale nie zmieniać. A 70km/h można jechać i na 2 i na 5.
Dodane 14 lat temu
~Baltazar 2
Hatchback 5d 1.2 DOHC 78KM 57kW
Niestety nieraz nie chce wejść wsteczy zgodnie z instrukcją więc trzeba na luz i ponownie wrzucać -jak w moim maluchu z 1988 hehem. Trochę to denerwuje ale podobno większość małych aut tak teraz ma . Na początku wkurzało bardzo , ale idzie się przyzwyczaić. Poza tym po 40 000 znacznie rzadziej to występuje co więcej spalanie też spadło po 40 000 o jakieś 0,5 litra na setkę.
Dodane 8 lat temu
~Piotr
Hatchback 5d Facelifting 1.2 DOHC 85KM 63kW
Do ekonomicznej jazdy miejskiej niczego więcej nie potrzeba. Krótkie przełożenia dobrze się komponują ze słabym silnikiem, dzięki czemu na każdym biegu auto przyspiesza. W trasie jednak brakuje dłuższej piątki lub długiej szóstki do ekonomicznej jazdy z prędkością wyższą niż 100 km/h. Skok lewarka nie jest za duży, biegi wchodzą precyzyjnie.
~SJ121
Hatchback 5d Facelifting 1.2 DOHC 85KM 63kW
Od nowości w moim egzemplarzu problemy sprawia włączenie 5 biegu. W serwisie twierdza, że wszystko jest ok. Wiem natomiast, że jest to raczej odosobniony przypadek, bo jeździłem innymi Hyundaiami I20 i biegi wchodziły bez problemu
~Kudłaty
Hatchback 5d 1.2 DOHC 78KM 57kW
Skrzynia biegów bez zarzutów. Biegi wchodzą gładko. Na początku eksploatacji czasami pojawiał się problem z włożeniem wstecznego (konieczność ponownego wciśnięcia sprzęgła), ale wraz z ilością przejechanych kilometrów problem zanika.
Dodane 13 lat temu
~Jacek
Hatchback 5d 1.2 DOHC 78KM 57kW
Skrzynia ok nie ma co narzekać pracuje dobrze jest precyzyjna, minus za wsteczny - czasem jest problem go wrzucić. Duży minus za sprzęgło - od początku piszczy - serwis mówi, że jest ok.
Dodane 9 lat temu
~Stefan
Hatchback 5d Facelifting 1.1 CRDi 75KM 55kW
Skrzynia 6 biegowa bardzo precyzyjna i dobrze zestopniowana, biegi wchodzą zawsze bardzo łatwo. Do jazdy miejskiej biegi maksymalnie do 5, 6 bieg najlepiej wrzucać powyżej 90 km/h.
Dodane 6 lat temu
~sti
Hatchback 5d 1.4 CVVT 100KM 74kW
Przy tak mocnym silniku auto powinno szybciej przyspieszać (ok. 10 s.). Jednocześnie na V biegu są wysokie obroty - zbyt krótki. Bardzo źle zestopniowana skrzynia.
Dodane 8 lat temu
~kamilekk
Hatchback 5d 1.6 CVVT 126KM 93kW
Przy 30tys km padło sprzęgło przyczyna byl pęknięty simering w skrzyni, niestety serwis Hyundaia stwierdził ze to byla moja wina wiec gwarancja nie została uznana.
Dodane 9 lat temu

Usterki Hyundai i20 I

Liczba wpisów: 14

Hyundai i20 I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~wiktor_wpr
Hatchback 5d 1.2 DOHC 78KM 57kW
Skrzynia jak skrzynia. W czasie jazdy ok. Ale włączanie jedynki a częściej wstecznego wymaga czasem drugiej albo i trzeciej próby z jednoczesnym ponownym załączaniem sprzęgła.