Lista ocen Honda Civic VIII Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW 2006-2011 (76) - Ergonomia

Na liście zabraknie 55 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Szary Franek
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Też na cztery plus. Same plusy, ale są wyjątki : Za nisko położony jest wyświetlacz ilości przejechanych kilometrów i średniego zużycia paliwa, zasłania go częściowo wypukłość środkowej części koła kierownicy. W rezultacie - dla pełnego widoku wyświetlacza trzeba się nieco pochylić do przodu. Drugi minus to zagłówki. Może to i bezpieczne, jechać z głową dociśniętą do zagłówka i może to ktoś lubi, ale nie ja. Przydałaby się możliwość regulacji...
~Przemo
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Wszystko pod reka Predkosciomierz na linii wzroku duzy obrotomiez w najwazniejszym miejscu. Przednie fotela fajnie trzymaja mam 182 cm wzrostu. Bagaznik jak to w sedanie daje ograniczona mozliwosc zaladunku biurka itp sie nie przewiezie ale np 3 metrowe deski po zlozeniu siecen wchodza bardzo ladnie. 4 dorosle osoby 2 duze walizki w bagazniku i jescze mozna dopchc mniejsze torby.
~Ralfg4
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Bagażnik to żenada w tak dużym samochodzie takie maleństwo, schowek nie podświetlany, brak możliwości otworzenia bagażnika z zewnątrz tylko pilot lub cięgło ze środka. Fotele nie są specjalnie wygodne wąskie i bez regulacji odcinka lędźwiowego. Radio i głośniki bardzo kiepskie naprawdę niektóre odtwarzacze \"no name\" pracują lepiej.
~Kamillo40
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Wszystko na swoim miejscu, dużo różnych przydatnych schowków. Ten środkowy najczęściej używany ma zasuwaną, ładną, praktyczną roletę pozwalająca utrzymać czystość. Dna schowków wyłożone miękkim tworzywem. Plastiki nie trzeszczą. Brak schłodzonego schowka. Dolna cześć konsoli przedniej potrafi obijać kolana kierowcy.
~RK
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Intuicyjnie usytuowane wszystkie elementy sterowania, szczególnie te umieszczone w kierownicy ( radio i tempomat), duży plus za pełną regulację kierownicy i siedzenia kierowcy, łatwo znaleźć wygodną pozycję za kierownicą. Lewarek hamulca od strony kierowcy mnie nie przeszkadza, może po 4 latach się przyzwyczaiłem.
~moris0
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
wszystko pod ręką, łatwo się przyzwyczaic, prawie wszystko na przyciski + sterowanie radiem w kierownicy sporo ułatwia sprawę i nie rozprasza w czasie jazdy, jedyny problem to mam z ustawieniem odpowiednim kierownicy aby nie zasłaniała prądkościomierza, wyświetleń komputera bez pochylania się nie sposób dojrzeć
~mumrak@wp.pl
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Jeżeli fotel kierowcy też tu się liczy to trochę kombinuję żeby pedały nie wymagały napięcia mięśni. Podejrzewam że trasa 8 godzinna może się odbić na kończynach dolnych. Ręce sięgają wszędzie tak jak należy a jak nie mają nic do roboty to sobie świetnie odpoczywają.
~kiero kiero@hh.pl
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Wszystko na swoim miejscu. Bardzo dobre rozwiązanie prędkościomierza. Ładnie świeci w nocy i robi kosmiczne wrażenie dla osób które po raz pierwszy nim jadą. Hamulec ręczny pozwala bez wysiłku startować z różnych pozycji samochodu i jest jednym z najlepszych rozwiązań w aucie.
~Szrot
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Konsola na środku mi nie pasuje - za dużo przycisków nadźganych. Podłokietnik (wysuwany) się cofa jak się położy na nim łokieć (brak zatrzasku, czemu nie ma blokady???). Uchwyty na kubki w schowku? Przecież tam zawsze cos jest schowane.

Usterki Honda Civic VIII

Liczba wpisów: 57

Honda Civic VIII – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Maciek
Sedan 1.8 i-VTEC 140KM 103kW
Poprawnie. Do wyglądu deski rozdzielczej trzeba się przyzwyczaić, ale jak ktoś kupuje taką Hondę, to musi lubić odrobinę ekstrawagancji. Mnie wkurza brak klamki przy klapie bagażnika - otwieranie tylko rączką obok fotela lub z kluczyka.
Honda Civic VIII Sedan