: Powyżej 4000 obr/min można powiedzieć, że auto jedzie bardzo fajnie.
: Nie ma szans zabezpieczyć jej dożywotnio.
Szczerze spodziewałem się, że Civic 7 generacji zagości w moim garażu, po tym jak przez 4 lata jeździłem 6-tką. Czy jestem fanem marki? Być może. Czy jestem subiektywny? Być może. Czy polecam Honde Civic 7 generacji w sedanie? Zdecydowanie. Za kwotę do tych 12 obecnie tysięcy i w tym roczniku nie jestem w stanie wskazać lepiej wyglądającego i przede wszystkim bardziej bezawaryjnego auta. Głównie z tych powodów Civica nie zamierzam się pozbywać, po prostu opłaca mi się wydawać na niego 300zł/miesiecznie na benzyne i raz do roku ubezpieczenie + oleje,filtry itp.
Na niskich obrotach można ścigać się z rowerem. Ale za to bardzo oszczędny pojazd, na krajówkach do tych 90 km/h pali około 5 litrów benzyny. Dla mnie rewelacyjny wynik.
Nie wyróżnię się, ale brak 6 biegu doskwiera mocno.
Jakieś drobne wymiany poduszek amortyzatorów, tuleje, a reszta jak najbardziej w porządku.
Typowo dla aut z Kraju Kwitnącej Wiśni, ruda pojawia się pod maską, pod bagażnikiem, na progach.
I tutaj mam czasami problem, lekki smrodek z klimatyzacji, ozonowanie nie wystarczy raz na rok.
Bez głośnego słuchania muzyki na autostradzie nie da się wytrzymać.
Żarówki od oświetlenia we wnętrzu auta mi się przepaliły 4 lata temu, reszta działa.
Nic
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW