Samochód godny polecenia, napewno mniej funkcjodalny od 4D, troche mniej miejsca niz w 5D, ale jaki piękny, ludzie się za nim oglądają, a to przecież tylko Honda Civic :-))))
Silnik super, dynamiczny, elastyczny, cichy. po prostu super i do tego nie łakomy na benzyne.
Bardzo precyzyjna i świetnie umiejscowiona.
Mam wersje 3D Sport na 16´´ i lekko utwardzone zawieszenie. Samochód jak przyklejony, sybko pokonywane zakrety nie stanowia problemu. Byłem miło zaskoczony zachowaniem przy więkswzych prędkościach, nieduże auto a nie czuć że się jedzie 160 Km/h
Odejme troche za widoczność od tyłu, zagłówki we wstecznym lusterku ograniczają widoczność.
wszystko na swoim miejscu, jedyne co jest dla mnie niezrozumiałe, to przełącznik trybów komputera umiejscowiony między zegarami (taki bolczyk jak do kasowania licznika)
Klima mrozi błyskawicznie przetestowana w trudnych warunkach (ostatnie upały) niestety w tej wersji tylko manualna.
Z przodu zaskakujaco dużo miejsca, duże drzwi ułatwiaja wejście, z tyłu nie jechałem, ale bardzo się pasarzerowie nie skarżyli.
Dopiero od 3500 obrotów silnik słyszalny, póżniej przyjemny odgłos samochodu, który nas troszke, jednak, prosi o wysokie obroty.
Uważan, że pali naprawde nie wiele, jak się troche postaram to "bieże" poniżej 7l. jak troche "męcze" 8-8,5. prubowałem też ekonomicznej jazdy wyszło 5,5 ,ale myśle że jak ktoś się postara to można spalić nawet mniej.
Użyte materiały naprawde niezłe, w tej wersji skórzana kierownica i gałka zmiany biegów oraz lekko sportowe siedzenia, wszyskto zaakcentowane czerwoną nitką co dodaje uroku. Plastiki dobrze spacowane, przełączniki wyglądaja na solidne i nie są z kiepskiego plastiku. Dodam tylko że seryjne radio gra naprawde nieżle.
Nic, dopiero miesiąc mam ten samochód.
j.w.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 110KM 81kW