Ocena kierowcy - Honda Civic VII Hatchback

lukasz46@autograf.pl, 14 lat temu
Silnik 1.6 16V 110KM 81kW
Rok produkcji 2003
Honda Civic VII Hatchback 1.6 16V 110KM 81kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Oceniałem tu swoje poprzednie auto- Suzuki Swift 1.6 90 km z przebiegiem ponad 400 000 tys. Poczytajcie. Ogólnie jestem zdania że jak benzyna to wyłącznie JAPOŃCZYK- niezawodny oszczędny dynamiczny a diesel to tylko Nimiecki- trwały mocny oszczędny.
Moje porównanie Będzie w stosunku do aut: Suzuki Swift 1.6 90 km \'91 Nissan Sunny 2.0 D ok 80 km \'95 VW Passat 1.9 TDI 115 km \'01 VW Golf 1.4 nie wiem jaka moc \'97 Opel Astra 1.6 II ___Silnik ... całkiem fajny :) Pali śr. 7 l benzynki przy dość dynamicznej jeździe po drogach lokalnych. A tak ogólnie Od 7 do maks 8.5 z klimą i korzystaniem z V-tec :) Myślałem że ten V-tec będzie nieco mocjniejszy ... Na II biegu 90 km/h ... III- 120/130 km/h Suzuki na II miało 100-110 W porównaniu jedank ogólnym silnik ten jest najbardziej elastycznym w stosunku do wszystkich aut jakimi jeździłem ( moje odczucie) Suzuki brakowało mocy przy wyższych obrotach a VW to turbo dziura zanim się zbierze jest objechany. Opel przy takiej jeździe pochłonąłby ponad 10 l a Nissan zwykły diesel- bez komentarza Najoszczędniejszy Suzuki
Na równi Civic i Passat. W sumie do przyzwyczajenia jest każda skrzynia trzeba ją tylko umiejętnie wykorzystywać. W Suzuki najszebciej zmienisz bieg- jakoś te kanały są dobre że lecisz jak po sznurku
Najlepszy zdecydowanie Nissan :) Komfort i szybkie wchodzenie w zakręty- to jest to. dołków nie czuć i jest zajebiście stabilny-w porównaniu z Hondą to buja nią jak przy huraganie ... Passat miękki ( za miękki jak dla mnie) a opel taki w sumie średni. Honda mimo wszystko dobrze trzyma się w zakrętach Passat za bardzo się przechyla- tyle większy powinien być bardziej pewny no ale nie jest. Suzuki za lekki do możliwości silnika :)
do przyzwyczajenia wszędzie
w pasku ponadprzeciętna- wyróżnia się na plus
wszędzie takie samo
Najlepiej W Hondzie :D To auto jest w środku większe niż Passat. Z tyłu płaska podłoga- 5 osób podrużuje zajebiście komfortowo. Nie ma sobie równych. Potem Astra i Suzuki
Honda i Passat jest najcichsza- który lepszy cięzko ocenić.
Honda wypada gorzej jedynie od Suzuki no ale ---- oferuje dużo więcej miejsca i bardzej elastyczny silnik na wyższych obrotach. Passat jak ktoś jeździ 90 cały czas to może i spali ok 5 a normalnie od 6 do 7. kto wieży w te bajki. 5 to spali ale 1.4 tdi 75 km Nissan maks.6
Przeciętnie- wychodzi lepiej niż VW czy Audi a jakość itd i inne pierdoły na tym samym poziomie.
B/U
na razie b/u. Będę uzupełniał tą ocenę wraz z przebiegiem. Sie dba o auto sie ma niezawodność.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 110KM 81kW [l/100km]

7,5