Lista ocen Honda Civic VI Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW 1997-2001 (8) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 3 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Mike
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
Pełen szacunek dla Hondy. Ja nie znam auta, że przy takich osiągach zużywa tak mało benki. Ceny części zamiennych różnie. Dla elementów zawieszenia, takie jak dla standardowych Civiców, czyli nieco droższe od aut niemieckich. Gorzej z układem hamulcowym, tutaj niestety tak jak do Accorda (bo z niego pochodzą hamulce). Niektóre częsci eksploatacyjne powinno kupować się wyłącznie w serwisie (olej do skrzyni,paski rozrządu), na szczęście ceny...
~Dreszczyk
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
Auto jak już wspomniałem bardzo elastyczne pod względem spalania. Przy jeździe normalnej ok 7 - 7,5L na 100Km. Przy jeździe agresywnej potrafi nawet 15L spalić, ale chyba każdy kto kupuje auto o tej mocy z VTEC jest tego świadomy. Jeśli chodzi o koszty utrzymania auta to pod warunkiem że ktoś będzie o auto dbał jak należy nie będzie miał większych problemów. Osobiście auto mam 1,5 roku. Wymieniłem klocki oleje i filtry. To w końcu HONDA -...
~drozdziu
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
hmm 170 koni musi łyknąć swoje ale średnia na poziomie ok. 9 litrów jest chyba do przyjęcia, na autostradzie przy dużych prędkościach już trochę łyka szczególnie jak sie włączy Vtec (ok 150-160)
~SASKIE
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
Jak jeżdżę tak pali . Wolę nie jeżdzić niż założyć gaz .To zbrodnia nie tylko dla tej wersji Hondy, ale dla wszystkich Hond !
~bardamu@op.pl
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
przyzwoicie. w mieście 11, na trasie 7,5. Średnio ok 9 litrów. Spadło po wymianie filtrów, świec i regulacji zaworów. Polecam!
~REFI68
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
temat rzeka.......... Minimalne spalanie w trasie 7,5l w mieście ( Poznań - korki) ale jazda bez szaleństwa 10,0 l.
~nieznajomy
bez jazdy z vtec pali średnio z 8.5-10 litra ,gdy sie szaleje to z 14l
~asd
Hatchback 1.8 16V 170KM 125kW
Rewelacja, przy tej mocy i mozliwosciach.
Honda Civic VI Hatchback