Oceny Honda Civic IX

średnia ocena z 285 ocen
87%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (96)

4,5
~sixxn
Hatchback 5d Facelifting 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
~humvee5
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Naprawdę optymalny samochód. Dla każdego, kto nie siedział i nie jeździł tym autem, a od razu skreślał je z racji przywiązania do stereotypów, będzie to niezwykłe zaskoczenie. Tak miałem z pierwszym UFO.
3,3
~Jacol
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Silnika zaskoczył mnie in minus - ani on dynamiczny, ani jakoś specjalnie oszczędny, poza tym pali ogromne ilości oleju jak na nowy samochód.
~tomasz
Tourer Facelifting 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
silnik pracuje jak marzenie na postoju prawie wcale go nie slychac
4,5
~młody
Sedan 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
4,2
~Bolec_B
Hatchback 5d Facelifting 2.0 310KM 228kW
Bajka, urok silników Hondy jest niepowtarzalny, szczególnie tych wolnossących 2litrów z poprzednich wersji, jednak tutaj turbo pozytywnie zaskakuje, bo turbodziury brakuje, a samochód pięknie wkręca się na obroty i jeszcze dźwięk blow-off'a przy każdej zmianie biegów. Kto by tego nie lubił?
~Marek
Hatchback 5d Facelifting 1.4 i-VTEC 100KM 74kW
1.4 i-VTEC to genialna i super ekonomiczna konstrukcja. Nie widziałem, że będzie jeździć się aż tak przyjemnie.
~Fedyk
Tourer 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
4,9
~trav3rs
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
VTEC 1.8 142KM zaskakuje. Jest ekonomiczny, ale wystarczająco dynamiczny, by jechać dobrym tempem w trasie. Nie oferuje skrajnie sportowych emocji, ale nie powinno się po nim tego oczekiwać. Civic Type R w przyszłym roku wjedzie do salonów i z pewnością zapewni nam masę emocji. Jeśli jednak ktoś szuka ekonomicznego auta na co dzień, które sprawdzi się na każdej drodze i da przyjemność prowadzenia - niech kupuje Civica. Nie zawiedzie się.
4,3
~deus37