Oceny Honda Civic IX Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW 2012-2015

średnia ocena z 123 ocen
82%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (37)

4,9
~Jurek225
Polecam autko!
4,4
~Kast
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
VTEC, jeśli ktoś umie jeździć wysokoobrotowym silnikiem będzie zadowolony, natomiast miłośnicy diesli i cruisingu nigdy się nie odnajdą w temacie. Czekam na type r.
4,8
~Krzysiek
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Nie jest to co prawda usterka, ale spalanie jest trochę za duże. Nawet przy oszczędnej jeździe w trybie ekonomicznym samochód nie chce zejść poniżej 6,3-6,5l/100km. Spalanie, które reklamuje producent nie jest osiągalne w żadnych warunkach!
4,8
~Unkas
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Wbrew obiegowym opiniom, jednostka bardzo fajna i elastyczna. Przy włączonym trybie Eco muli okropnie, ale po wyłączeniu tego trybu budzi się demon:)
4,6
~humvee5
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Naprawdę optymalny samochód. Dla każdego, kto nie siedział i nie jeździł tym autem, a od razu skreślał je z racji przywiązania do stereotypów, będzie to niezwykłe zaskoczenie. Tak miałem z pierwszym UFO.
3,3
~Jacol
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Silnika zaskoczył mnie in minus - ani on dynamiczny, ani jakoś specjalnie oszczędny, poza tym pali ogromne ilości oleju jak na nowy samochód.
4,9
~trav3rs
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
VTEC 1.8 142KM zaskakuje. Jest ekonomiczny, ale wystarczająco dynamiczny, by jechać dobrym tempem w trasie. Nie oferuje skrajnie sportowych emocji, ale nie powinno się po nim tego oczekiwać. Civic Type R w przyszłym roku wjedzie do salonów i z pewnością zapewni nam masę emocji. Jeśli jednak ktoś szuka ekonomicznego auta na co dzień, które sprawdzi się na każdej drodze i da przyjemność prowadzenia - niech kupuje Civica. Nie zawiedzie się.
4,1
~tristan
Dziennik kosztów dla Honda Civic IX Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
8,1
9,1
~Kk
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Niezawodny i bezawaryjny samochód. Po 4 latach uzytkowania i przejechaniu 50 tyś km śmiało moge polecić Civika. Ani jednej usterki. Przez ten okres jeździłem tylko na serwisy okresowe, lałem benzynę i jeździłem. BArdzo pozytywnie mnie zaskoczyła ta Honda zwłaszcza jak słyszę jakie znajomi mają problem z samochodami 2-5 letnimi i ile usterek potrafią mieć inne marki.Zdecydowanie polecam dla 4 osobowej rodziny - jest wystarczająco miejsca -...
4,4
~Marcin_PZ
Hatchback 5d 1.8 i-VTEC 142KM 104kW
Mega elastyczny, mega oszczędny, prosty w budowie, brak udziwnień
Honda Civic IX Hatchback 5d