Lista ocen Honda Civic IV Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW 1987-1991 (12) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~BratPIT
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
W 4 lata nie mialem nigdy usterki, ktora zatrzymalaby mnie na drodze. Byly to raczej standardowe naprawy i wymiany eksploatacyjne zwiazane z wiekiem i przebiegiem: tlumik srodkowy i koncowy, tuleje tylne, koncowki drazkow, oslony przegubow, tarcze i klocki, chlodnica z termostatem, regenaracja rozrusznika
~WLD
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Jak będziemy na czas wymieniać to co powinniśmy wszystko będzie chodzić jak w zegarku. Jak go kupiłem nie wymieniałem dużo rzeczy (brak pieniędzy), a auto jeździło jak nowe. Niestety jak lubimy czasem poszaleć na zakrętach, szybko usłyszycie przeguby. Druga wada to korozja karoserii.
~Jarek
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
szlag trafił pompkę paliwową cieknie olej z boku pompki i nie mogę takiej nigdzie znaleść, chodzimi mi o używaną. Jakby była rozbieralna, to próbował bym ją naprawić, ale u japońców jak coś się psuje, to się wymienia ,a nie naprawia.
~Miro
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Po wymianie przegobu prawego lewy zaczą szwankowac. Przy niskich temperaturach rozrusznik nie łapie.Nadżerki w kilku miejscach zwłaszcza wlew do paliwa i progi.
~Tedi
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
To co najważniejsze w aucie,nigdy nie zawodzi czyli silnik nie do zdarcia,skrzynia i sprzęgło.Brawo Japonia!!!
~MotoFan01
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
Z samochodem nie działo sie nic . Niezależnie od pory roku i pogody dzielnie mi służył .
~fritz_3miasto
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
wymiana zurzytych przegubow zewnetrzych bo zaczynaly juz terkotac, ale auto ma juz swoje lata i przebieg
~reliev@o2.pl
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
jak wyżej-nic sie jeszcze nie posypało-dosłownie niezawodne auto(a ma 18lat)
0,0
~tom32
Hatchback 1.3 16V 75KM 55kW
jedynie kiedy jest zimny silnik to ma strasznie duze obroty
~iras
nic sie nie psuje