Lista ocen Honda Accord VII Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW 2002-2008 (126) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 116 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Honda
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Na równych drogach jest ok. Powyżej 130 km/h i stałych obrotach nie słychać silnika, lecz szum opon. Wiele zależy też od ich rodzaju, moje Michelin letnie są głośniejsze niż zimówki Toyo. Mimo to lepszy jest szum opon niż wycie silnika, co sprawia, że w kwestii wyciszenia auto jest bardzo komfortowe. Plastiki na dziurach potrafią czasem zatrzeszczeć. Nie jest to jednak przypadek odosobniony, podobnie zachowuje się konkurencja (Passat B6, BMW...
~tzaw
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Mam wrażenie, że z upływam lat i km auto robi się coraz głośniejsze i coraz więcej słychać z zewnątrz i zawieszenia z tyłu (na wybojach). Nie zauważyłem żeby auto \"skrzypiało\" poza jedną wadą którą mam od nowości (żaden z ASO nie potrafił tego usunąć jak należy) - trzeszczenie boczków przednich drzwi (zwłaszcza przy basach dobywających się z audio). Co ciekawe trzeszczenie znika jak uchyli się przednie szyby.
~Kristofuros
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Przy spokojnej jeździe silnika prawie nie słychać, przy wyższych prędkościach w zasadzie także - bardziej słychać szum powietrza, ale nawet przy 200km/h można spokojnie rozmawiać - jeśli się jedzie na niemieckiej autostradzie, bo w PL nie wolno. Przy dynamicznej jeździe słychać silnik jak trzeba, aż chce się kręcić wyżej i wyżej. Szkoda, że to nie Honda S2000 ;-)
~krko@poczta.fm
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Nie mam dużego porównania w tej klasie, ale subiektywnie oceniając jest bardzo dobrze. Silnik jest bardzo lekko słyszalny nawet przy wysokich obrotach, a do tego ma przyjemny dźwięk. Troszkę gorzej jest z wyciszeniem nadkoli - słychać każdy kamyk w nie uderzający, ale w końcu większość km robię po drogach asfaltowych, więc mi to nie przeszkadza.
~Olo
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Nie ma szału, ale i w innych autach z tego segmentu jest podobnie. Niektóre są trochę lepiej wyciszone, inne trochę gorzej. Nieco dziwi mnie stosunkowo duży szum toczenia (a felgi zaledwie 15\'\'). Silnik wyciszony dobrze. Oczywiście, że przy 5-6 tysiącach go słychać, ale do 2 tys. trzeba nadstawić ucha, żeby usłyszeć ;)
~Kristofuros
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Wyciszenie bardzo dobre, silnik słychać wtedy kiedy trzeba i dźwięk jest bardzo przyjemny, przy jeździe przy większych prędkościach nawet powyżej 180km/h na autostradzie można swobodnie rozmawiać. Na wolnych obrotach wogóle go nie słychać, na początku się łapałem na tym, że chciałem go ponownie odpala, bo myślałem, że zgasł.
~sieeah@wp.pl
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Wszystko słychać. Silnik, podwozie, w środku trzeczą plastiki... TO najgorszy jak dla mnie element tego samochodu. Jak czytałem opinie o wyciszeniu to myślałem, że ja to jakoś przeboleje. Okazuje się, że mam z tym duży problem i z tego względu bardzo mocno bym się zastanowił zanim bym go drugi raz kupił.
~Hondzista
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
różnica między 120kmh a 200kmh jest tylko w trochę głośniejszym szumie wiatru... zwykle pasażerowie nawet sie nie zorientują... silnik zaczyna być słychac ok 3,5tys ale tak co by mógł przeszkadzać na dłuższą metę to dopiero ok 4,5tys także przy normalnej jeździe jeździ sie jakby silnika nie było :)
~Maxiiiii
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Auto bardzo dobrze wyciszone, ale fakt, zawsze mogłoby być jeszcze lepiej. Na postoju silnika w ogóle nie słychać, tylko obrotomierz zdradzi prawdę:) Przy wysokich obrotach jest trochę głośniej ale to normalne i mało które auto przy obrotach rzędu 6-7 tys obrotów jest ciche.
Dziennik kosztów dla Honda Accord VII Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
9,3
11,4
~damianul
Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Jeżeli chodzi o silnik to daję 5+, jest naprawdę mało słyszalny. Odgłosy z drogi słychać jednak dość mocno, co przy prędkościach 130-140+ na dłuższą metę może dać się we znaki. Dużo zależy od rodzaju nawierzchni i opon. Ogólnie jest na prawdę dobrze :)
Honda Accord VII Sedan