Lista ocen Honda Accord VI Sedan (199) - Silnik

Na liście zabraknie 117 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~vdcmike@o2.pl
Sedan 2.3 16V 154KM 113kW
Wartości mocy i momentu nie zachwycają (154KM, 205Nm) jednak w tym konkretnym silniku (2.3L VTEC) krzywe mocy i momentu są bardzo płaskie i w odróżnieniu od pozostałych silników VTEC nie trzeba wkręcać silnika powyżej 4000RPM aby mieć solidnego "kopa".
~sulaw70@interia.pl
Sedan 1.8 i 136KM 100kW
Silnik pracuje bardzo przyjemnie, ale jak każdy japończyk lubi wysokie obroty Zbiera sie po przekroczeniu 4,2 obr./min. Słychać wtedy pracę VTEC-a (miła dla ucha). Idzie tez ładnie od 80 km na piątym biegu. Maksymalna prędkość to 210 km/h (bez pasażerów)
~Hobi
Sedan 1.8 i 136KM 100kW
Rewelacja: do 3500 obrotów niezwykle cichy i kulturalny; powyżej, zaczyna się dynamiczna i parasportowa jazda; dzięki vtec silnik kręci bez "dziur mocy" aż do odcięcia, a wydawany przy tym dźwięk jest bardzo rasowy i może sprawiać dużą frajdę
~boniek81
Sedan 1.6 i 115KM 85kW
Silnik jeśli się o niego dba jest niezawodny.olej 10w40 półsyntetyk.pracuje cicho.lubi wysokie obroty.wyprzedzanie w trasie bez problemu ale na trojce najszybciej w zakresie 70-140.km/h.predkosc maksymalna 200km/h wiecej nie da rady.
~raven
Sedan 1.8 i 136KM 100kW
1.8 136 KM do tej budy to moim zdaniem za mało, szału nie ma, powyżej 4500 obr./min jest całkiem dobrze. silnik do normalnej jazdy(dla wymagających polecam TYPE-R)aż strach pomyśleć jak jeździ 1.6 przy ok 1400kg :)ocena: 4+
~kbr11@wp.pl
Sedan 2.3 16V 154KM 113kW
Jak to v-tec hondy :) chodz 154 KM przy pojemnosci 2,3 to troche malo, mogloby byc z 20 KM wiecej, ale elastyczniejszy niz 2,0 (mialem okazje porownac). Bardzo dobrze sprawdza sie w miescie jak i na trasie wiec ogolnie chwale:)
~Darek_Nl
Sedan 1.8 i 136KM 100kW
wedlug mnie jest wszystko ok:) niezawodny silniek 1,8Vtec 136 km radzi sobie calkiem dobrze:) ehh a do tego od 4 tys obrotow mozna poczuc urok tego autka:) no i oczywscie cichutko pracujacy silnik naprawde robi wrazenie
~alan11x
Sedan 2.0 16V 147KM 108kW
Jest to mój 3-ci samochód japoński lecz 1-wsza Honda. Jeśli ktoś lubi tego typu auta to raczej zmieni je tylko na nowsze. Kultura i praca stoją na najwyższym poziomie. Osiągi nie powalają lecz zapewniają wystarczający zapas mocy.
~- nnn
Sedan 1.8 i 136KM 100kW
Przebieg ponad 200 tys tyle ze oryginalny. Silnik idealny, bardzo cichy. Jeden problem czujnik stukowy - ułamał ktoś mechanicznie, zaswiecił sie \"check\" ale auto jeździło w trybie awaryjnym wymieniłem i jest OK.
~Masa
Sedan 1.8 i 136KM 100kW
NAJMOCNIEJSZA strona tego samochodu. 1.8 vtec idealnie pasuje do tego samochodu. Spokojnie można wyprzedzać wiedząc że się zdąży. Lubi wysokie obroty. Jeżeli ktoś nawet pomyśli żeby go ZAGAZOWAĆ trafi do piekła !!! Tak słyszałem..:)
Honda Accord VI Sedan