Lista ocen FSO Polonez Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW 1998-2002 (9) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krystian Wójcik
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Ludzie którym przeszkadza zawieszenie poloneza. Taki właśnie powinien być każdy samochód! Poloneza trzeba umieć prowadzić,to autko dla PRAWDZIWYCH kierowców,a nie szpanerów w BMW którzy mają kontrole trakcji i nie wiadomo co jeszcze. Zawieszenie płynnie wybiera nierówności,jest ciche i komfortowe,a przede wszystkim zapewnia niesłychaną frajdę z jazdy. A przecież o to właśnie chodzi:)
~pablo_fso
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Duży plus za wspomaganie kierownicy. Podwozie powzala na wygodną jazdę ale niezbyt sportową. Mnie odpowiada i jazda nie powoduje negatywnych wrażeń. Niezłe hamulce. Edit po 2 latach : słaba jakość końcówek drążków kierowniczych mimo, że montowałem najlepsze jakie były dostępne - starczyły na około rok czyli jakieś 20 tys km. Na szczęście jedna końcówka kosztuje raptem 15 zł.
~specjalista
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Atu plus prowadzi się dużo lepiej niż Caro MR93. Nie wynosi przodem w zakręcie, poza tym ma wspomaganie kierownicy. Jedynie na śliskim jest nieco bardziej nadsterowny niż wersja Caro ale w tylnym napędzie chyba o to chodzi :)
~Sylwek(STACHO)
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Jak na nasze drogi wporządku, często mam na pokładnie 5 osób+bagaż, na polonezie większego wrażenia to nie robi, troche słabo w zakrętach ale przecież to auto rodzinne nie bolid F1
~garland (at) poczta.fm
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Przy porządznych oponach 185 da się jeździć i chamować też. A że awaryjny to rozumiem, że to wina dróg (zwłaszcza krakowskich ;-((( )
~Pkr
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Nieźle na zakrętach, ogólnie fajnie się prowadzi, jednak mógłby być bardziej komfortowy.
~donkrs
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
buja lepiej niż na statku więc na chorobę morską jestem uodporniony
~Damian
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Buja jak na statku, za miękkie zawieszenie jak dla mnie.
~martyna
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Dużo lepiej trzyma się drogi niż Fiat cinquecento.
FSO Polonez Atu Plus