Lista ocen FSO Polonez Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW 1998-2002 (9) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~specjalista
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Na LPG rewelacja. 9-10l/100km. Na benzynie nawet nie mierzyłem. Benzynę mam tylko do odpalania i nagrzania silnika w zimę. Poprzednio jeździłem Polonezem bez LPG i palił średnio 9/100. Ten może by zszedł 0,5-1,0 l mniej niż stra wersja. Ceny części taniutkie. Tarcze na przednią oś - 30zł. Końcówka drążka kierowniczego - 15zł. Filtr powietrza - 6zł. Filtr oleju - 10zł. Świece - 25zł za komplet.
~pablo_fso
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Zużycie LPG wynosi jakieś 9-10l/100km. Myslę, że są to wartości do przełknięcia, tym bardziej, ze ceny części są taniutkie. Edit po 2 latach : zużycie benzyny wyniosło 8,5l/100km. LPG przez 2 lata i 40 tys km średnio 10,14l/100km. Minimalnie na trasie 8,4 maksymalnie 11/100. Obie skrajne wartości wydarzyły się najwyżej dwa razy.
~Krystian Wójcik
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Autko jak na swój silnik naprawdę nie pali dużo. Spalanie benzyny na poziomie ok 10 litrów w jeździe mieszanej. Osobiście radę założy instalacje gazowa,wtedy koszty przejechania 100 kilometrów są śmiesznie niskie.Ceny części także. Na przeglądach nie ma problemów.
~Sylwek(STACHO)
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Tani samochód nawet w egzemplarzach z końca produkcji każdy bedzie w stanie dokonać napraw. Ceny części są śmieszne, dużo zamienników. Np. koszt remontu silnika kończy się w kwocie przy której o zachodnich samochodach dopiero się zaczyna.
~garland (at) poczta.fm
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Tylko LPG i nie widzę innej możliwości. Z LPG da się żyć. Ceny przeglądów są śmieszne, a po przygodzie z PF125p większość i tak sam naprawiam, wymieniam itd. Ceny części... na dajcie spokój
~Damian
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Gdyby nie tanie ceny przeglądów, napraw i części to byłoby bardzo źle przez te spalanie. Silnik przestarzały i 10l/100km przy taj mocy wcale mnie nie satysfakcjonuje.
~lubelak
LPG cykl mieszany 12l trasa 7,5-8l/100km Benzyna ok 8-9 l zalerzy od nogi
~Pkr
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Tani w utrzymaniu, a na LPG też tani w tankowaniu.
~martyna
Atu Plus 1.6 GLi 76KM 56kW
Zużycie benzyny max 10l w mieście. Ceny napraw super tanie.
FSO Polonez Atu Plus