Lista ocen Ford Tourneo Courier I (19) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Grzesiek
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
Precyzyjna ale skok mógł by być krótszy. Biegów 5 i na trasie brakuje 6 przez co ekonomiczna prędkość to okolice 130 (lekko powyżej 5l) potem dość wyraźnie wzrasta. Niemniej powyższe rozwiązanie doskonale sprawdza się w mieście gdzie lepiej jest mieć pięć długich biegów
~luque1
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Wsteczny czasami potrafi wyskoczyć reszta biegów wchodzi poprawnie. Krótka jedynka- kwestia przyzwyczajenia. Z 2 na 1 redukcja odbywa się jakoś dziwnie... Nie wiem moze te skrzynie tak mają. Wydaje mi się ze na początku biegi jakoś lepiej wskakiwały..
~Sebastian
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Największy minus tego samochodu. Biegi od początku wchodziły średnio. Jedynka i dwójka dosyć krótkie. Skrzynia rozpadła mi się po 60 tyś przebiegu. Zużyły się synchronizatory, kupiłem używana z przeb. 16 tyś. Naprawiać nie warto
~Damian
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
Ogólnie pracuje prawidłowo jednak ta 6 by się przydała na autostradzie jak również czasami wyskakujący wsteczny przy wrzucania eliminują max ocenę.
~daniel_szczurek
Mikrovan Facelifting 1.5 Duratorq TDCi 100KM 74kW
Przy przebiegu nieco ponad 20 tys awaria skrzyni biegów, uszkodzone łożyska. Samochód szarpie przy zmianie biegów, serwis nie widzi problemu.
~Czyzyk_nt
Mikrovan Facelifting 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Dobrze zestrojona 6 biegowa. Jak do wyprzedzania do na 3cim biegu, bo na 5 czy 6 to już nie ma takiego przyspieszenia.
~Somsiad
Mikrovan 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
Jest precyzyjna, skoki raczej długie i tylko 5 biegów co potwierdza ze to auto miejskie lub na krótkie wyprawy.
~Jacek
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
Pracuje precyzyjnie, bez zgrzytnięć, luzu. Przełożenie są dobrze dobrane do silnika.
~Michal
Mikrovan Facelifting 1.0 EcoBoost 100KM 74kW
6 biegowa, działa idealnie. Biegi wchodzą delikatnie bez użycia siły.
~Cyg4nek
Mikrovan 1.5 TDCi 95KM 70kW
W trasie przydałaby się szóstka. Czasem zdarza się że wyskakuje wsteczny bieg