Lista ocen Ford S-Max I Van 1.8 TDCi 125KM 92kW 2006-2010 (12) - Silnik

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Mateusz Śnie
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Jak na taki duży samochód radzi sobie całkiem dobrze. Odczuwalna jest niestety spora turbo dziura ale jak już obroty sięgają trochę wyżej to wyprzedzanie nawet z cała rodziną na pokładzie (3 dorosłych + dwoje dzieci w fotelikach) nie jest czymś nie wykonalnym. Choć wiadomo że sportowych osiągów nie można oczekiwać, spokojnie bezpiecznie i pewnie można się poruszać w mieście i poza nim.
~BoguNierobow
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
125km 310nm liczby szału nie robią jednak do normalnej jazdy wystarczający 200km/h na tempomacie też jechal śmiało do chwili w którym zaczęły się problemy z wtryskami. Kompleksowa naprawa układu paliwowego 5tys zł przed 2019r. Usterki egr, świec sterowników to norma. Silnik pancerny, osprzęt wrecz odwrotnie. Spotkałem te wersję silnikowe z przebiegiem 600tys km i jeździło dalej.
~Rudzo
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Oszczędny, do codziennej jazdy, przyspiesza ok i dobrze się sprawuje w długich trasach, jeździłem nim z 6 dorosłymi osobami w trasie ponad 1000 km i dawał radę (grzał się dopiero powyżej 160km - nie dawno przez przypadek pozbyłem się tej wady :)
~MORGUL
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
silnik wystarczający dla przeciętnego kierowcy. dynamiczny i w miarę oszczędny. zupełnie przyzwoita kultura pracy ( uwaga na zużyte wtryski znacznie pogarszają pracę i osiągi )
~Krzysiek
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Jak na 125 koni to jedzie lepiej niż myślałem. Mysle że opcja dwulitrowa byla by fajniejsza. Jest stosunkowo cichy, spalanie niewielkie.
~LeKwack
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Niestety 2 paski rozrządu w tym drugi na kasecie w oleju o czym nie wiele osób wie. Koszt wszystkiego bez robocizny ok 1400 zł. Bardzo wysoki moment obrotowy!
~Janek
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Silnik jest średni. Ciężko pali na słabym ako. Musisz kupić ten drozszy 90ah aby było od strzała ale to norma z listwą common rail
~Jedrek
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Nie jest to wyścigówka ale daje rade od 2000 obrotów całkiem żwawy.Nie mam żadnych problemów z tym silnikiem.Bardzo dobra jednostka.
~Janusz
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Wolałbym nieco mocniejszy silnik, ale mam taki, jaki kupiłem. Wersja 2,5 TDCi - to chyba to, co powinno napędzać \"maksia\"
~BMF
Van 1.8 TDCi 125KM 92kW
Silnik po kilku drobnym modyfikacjach jest rewelacyjny
Ford S-Max I Van