Lista ocen Ford Mondeo IV Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW 2010-2014 (13) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 5 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Rafał
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Generalnie w tym zakresie Ford ma chyba najwięcej do poprawienia. Dosyć intensywnie do wnętrza dociera szum opon (prędkości powyżej 100 km/h) a także szum powietrza, zwłaszcza przy prędkościach autostradowych (powyżej 130 km/h). Również przy tych prędkościach silnik mógłby być lepiej wygłuszony. Jeździłem lepiej wyciszonymi autami.
~Michał
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Przy tej kategorii zostawiam 3 gwiazdki, jeżeli chodzi o jazdę miejską to jest w sam raz lecz jeśli chodzi o prędkości autostradowe którymi często się poruszam na poziomie 140-170 km/h w Mondeo mogło by być lepiej, bardzo duży szum dochodzący przez drzwi przednie powoduje że jest to troszkę denerwujące.
~jark0
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Silnik jest nieśle wyciszony, ale przy wyższych prędkościach mogłoby być lepiej. Jadąc ponad 140 km/h trzeba nieco podnosić głos, zwłaszcza korzystając z seryjnego zestawu głośnomówiącego.
~Tomek
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Zastanawiałem się nad oddaniem auta do warsztatu celem dolozena wygluszenia ale nie znalazłem w mojej okolicy nikogo kto się tym zajmuje więc już tak zostało. Trochę za głośno
~MrWhite
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Wyciszenie mogłoby być ciut lepsze. Przy prędkościach autostradowych trochę dokucza szum dochodzący z tyłu auta(słabo wyciszone tylne nadkola).
~bolshoyrusskiy
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
do 100 kmph jeszcze znośnie, powyżej jednak dosyć głośno, niemcy trochę lepiej przy tym wypadają
~Daniel
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Bardzo słabe jak na tą klasę auta. Jest dużo gorsze niż np. w starym Audi A4 B5 czy Audi A3 8P.
~johny_p_exe
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
W porównaniu z MK3 wyciszenie rewelacja. również przy dużych prędkościach.
~kierowcaforda
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
przy przyśpieszaniu słychać warkot diesla ale to nie przeszkadza ;) aż tak
~Jarek
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Mogło by byc trochę lepiej jak na klasę średnią
Ford Mondeo IV Kombi