Lista ocen Ford Mondeo IV Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW 2010-2014 (11) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Skrzynia moim zdaniem to jedna z lepszych rzeczy w tym samochodzie, poza tym że na zimnym silniku z rana jest czasem problem aby wrzucić wsteczny albo jedynkę lecz to tylko za pierwszym razem zaraz po odpaleniu. Jak olej w skrzyni się rozgrzeje to jest wyśmienita, bardzo precyzyjna, jest takie pełne klikanie i biegi wchodzą z lekkim oporem lecz jest on przyjemny przez co obcowanie z tą skrzynią daje naprawdę dużo przyjemności.
~Tomek
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
6-cio biegowy PowerSchift. Chciałem automat a dużo naczytałam się o awaryjnosci DSG więc Passat odpadał. Po zakupie czytałem że i te skrzynie klekaja a w odróżnieniu od DSG nikt nie chce ich naprawiać ale na szczęście u mnie nic się nie działo. Przy 180000 km wymieniałam olej.
~jark0
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Wybieranie biegów jest łatwe i odbywa się z charakterystycznym kliknięciem. Zestopniowanie oceniam bardzo dobrze, przy 2000 obr/min mamy niecałe 120 km/h, przy 2500 obr/min jedziemy w ciszy 150 km/h.
~johny_p_exe
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Bez zarzutu. bardzo ładnie pracuje. Oczywiście 6 biegów. Bardzo intuicyjnie pracuje i dopbiera biegi. W górach przydaje się opcaj S sport, z manualnego trybu praktycznie nie kożystam.
~kierowcaforda
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Automat to coś cudownego ,, samo jeździ'' biegi zmieniają sie szybko 3 opcje jazdy ; normlna , sportowa i manualna
~Rafał
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
pracuje idealnie, lekko i precyzyjnie. Jednak ilość pokonywanych przeze mnie KM sprawia że następny samochód będzie w automacie
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
Działa poprawnie, ale zdarzało mi się jeździć lepszymi manuałami. Generalnie wolę automaty.
~bolshoyrusskiy
Kombi 2.0 Duratorq TDCi DPF 163KM 120kW
dwusprzęgłowa, bezawaryjna całkiem nieźle sobie radzi, na minus brak łopatek
Ford Mondeo IV Kombi