Lista ocen Ford Mondeo IV Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW 2007-2014 (37) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 31 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Cichy_Gdańsk
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Jak obiecałem tak robię. Po konkretnym czasie i przebiegu opisuję auto jeszcze raz. Mondeo \'2008, 1,8TDCI 125KM. Odebrany z salonu 31.01.2009. Od razu zdziwił mnie brak podświetlenia przycisku otwierania okna z przodu, po stronie pasażera. Okazało się, że przycisk jest niepodłączony. Po 1,5 roku, gdy dokładnie przyjrzałem się tym samym drzwiom - okazało się, że mają skazę pod lakierem. Paproch, opłynięty przez lakier. Zbieg okoliczności? Po...
~Andrew
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
W tym roku minęło 100 tys na liczniku i 7 lat użytkowania no i się zaczęło: zjadło tłumik końcowy z rurą do tłumika środkowoego, umarła chłodnica klimatyzacji, zaczął wyciekać olej spod rozrządu i na łączeniu skrzyni z silnikiem, tuleje tylnych wahaczy zmurszałe, tuleje pod tylnymi amortyzatorami w strzepach, filtra kabinowego samodzielnie nie wymienisz - chyba że masz dużo samozaparcia.
~Mati
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
W Renault padają wtryski... tylko we Francji problem ten nie jest tak dobrze znany, jak u nas, choć tych aut więcej. Bo paliwo inne. Dlatego rozgrzeszam 1,8 TDCI za to, ze po 160 tyś wtryski zaczęły lać. Dwumasa przede mną i tutaj już mi tak do śmiechu nie jest, bo robota mozolna będzie. Wtryski można wymienić w godzinę samemu. Serwisów już nie odwiedzam, żadnych... nawet tych nieautoryzowanych.
~tomek 3637
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
sprzęgło i koło dwumasowe posypało się po 44 tyś i servis stwierdził że z winy użytkownika. 4300 w plecy. Blacha i lakier to śmiech na sali. Jazda za wywrotką skutkowała tym że musiałem wydłubywać kamyszki z maski i zderzaka jak z plasteliny
~m.orso@gazeta.pl
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Jest konieczna naprawa.Coś się dzieje z oprogramowaniem w Polsce w serwisie powiedzieli że jest wszystko ok.W serwisie w Italii mechanicy są innego zdania i są zdziwieni dlaczego inni mechanicy nic nie znależli.
~cichy_gdansk
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Koło dwumasowe = zmora. O silnik staram się bardzo dbać - mam nadzieję, że dlatego nie daje o sobie znać. Zaskakuje mnie trwałość zawieszenia. Jeżdżę dużo i dostało ono już sporo \"strzałów\". Ale luzów ZERO.
~marcin tarnow
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
kiepsko kiepsko.Takie slowa mi sie nasuwaja.Auto ma niewielki przebieg a stale cos w nim nie gra jak nalezy dodac dwie spore awarie i jedno holowanie daje negatywna ocene
~kyjza@wp.pl
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Do 40 000 km nie było problemu. Ogólnie Ford jest niezawodny miałem poprzednio Focusa i jeździ do dziasiaj ponad 200 000 km wymieniona była tylko pompa wody.
~kris
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
wymieniłem zawieszenie całe. ale tylko ze względu na przebieg, dwumasa wraz z kompletem sprzęgła też zmieniona i cena ok.
Dziennik kosztów dla Ford Mondeo IV Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
~truno
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
W trakcie gwarancji naprawa wtrysku. Kopot z uznanie usterki w jednym serwisie. W innym naprawili bez problemu.
Ford Mondeo IV Hatchback