Lista ocen Ford Mondeo IV Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW 2007-2014 (45) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 23 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~cichy_gdansk
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Sypiące się głośniki i klakson w 3-letnim aucie jest troszkę żenujące. Dolne listwo-uszczelki drzwiowe, mocowane są do progu bardzo wątłymi kołkami. Mocniejsze szturchnięcie nogą to pewne złamanie kołka. Kierownica po niecałych 100tys.km wygląda na bardzo zużytą, dlatego mam zamiar ją obszyć. Sreberko na gałce zmiany biegów złuszczyło się przy ok. 70 tys.km
~Pablo
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Zaczęło się - zewnętrzna uszczelka na lewym progu odczepiła się na połowie długości, została przytrzaśnięta drzwiami. Zerwałem ją do końca, niebardzo było co z tym zrobić w trasie. Przy temperaturach poniżej zera podnośniki nie są w stanie pchać klapy bagażnika do góry. Niestety, ojciec o tym zapomniał i walnął o zamek klapy głową.
~Art
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Auto zakupiłem 2 letnie używane wcześniej w firmie. Raczej OK, choć czasem nie działa przycisk komputera pokładowego (przewijanie menu w górę-w dół działa zawsze), przy mrozach czasem zamarza zamek drzwi kierowcy i trzeba otwierać od zewnątrz...radio CD zaczyna szwankować przy płytach nagrywanych audio.
~stanek141@wp.pl
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
jak wczesnie wspomnialem, auto ma przejechne 8000 i czasami nie gasnie kontrolka ładowani po odpaleniu samochody, auto wydawało dziwny warkot po wyłaczeniu silnika, stwierdzono zuzycie koła dwumasowego , w serwisie powiedzieli za jakies 5 tysiecy km przejezdze i trzeba bedzie wymieniac, to
~Karol
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Przy zakupie auta i przebiegu 140000 km musiałem wymienić tłumik, który był już skorodowany... Trochę za szybko jak na 4 letnie auto. Wymiana żarówki dla laika będzie uciążliwa, w ciągu roku potrafią się spalić 3-4 komplety H7 a niestety trzeba wyjmować cały reflektor to tej wymiany.
~mikra_
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Coś mi ostatnio często żarówki pali. Raz się zacięła linka i nie mogłem zamknąć maski. Na szczęście problem wystąpił ok. 200m od ASO ;) Niby taki szczegół, a męczyli się ze 3 godziny - podobno linka jest niefartownie poprowadzona i pół przodu trzeba było rozebrać.
~P@blo
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Odkąd go mam nic się nie zepsuło z drobiazgów. Wymiana klocków hamulcowych raczej do awarii zaliczyć nie można, czy też szykująca się wymiana sprzęgła (pewnie z kołem dwumasowym). Jak sprzęgło się ślizga czasami tak koło dwumasowe przy przebiegu 184 tyś. km nie daje oznak zużycia.
~Mati
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
przetarte pasy przez tapicerkę słupka, wychodzące spod tapicerki dachu kable lampki, odpadająca uszczelka pomiędzy podszybiem a pokrywą silnika, wyzierające z wnęk tylnych kół czarne szmaty. Naprawdę mogłoby być lepiej
~matias2406
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
Przez te 3 lata i niecałe 100 tyś ani razu nie zawiodło zdarzały się oczywiście jakieś drobne usterki typu nieszczelność układu klimatyzacji, wymiana regulatora napięcia ale nie ma auta które się nie psuje.
Dziennik kosztów dla Ford Mondeo IV Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
~RAMIREZ
Hatchback 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW
NIE DOPIĘTA KOSTKA REFLEKTORA PRAWEGO(WIZYTA W SERWISIE 1H I NAPRAWIONE). SKRZYPIĄCE PLASTIKI W KONSOLI CENTRALNEJ PRZY NISKICH TEMPERATURACH. UWAGA : GWARANCJA OBEJMUJE NAWET PRZEPALONE ŻARÓWKI !:)
Ford Mondeo IV Hatchback