Lista ocen Ford Mondeo IV Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW 2007-2014 (7) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 4 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wiktor
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
Jeśli chodzi o ogrzewanie również nie mam nic do zarzucenia, jednak z klimatyzacją jest problem. Jest to najprawdopodobniej bolączka tej generacji. Nie działa tak wydajnie jakbym tego oczekiwał. Układ klimatyzacji sprawdzałem pod kątem szczelności którą przeszedł pozytywnie, nabicie, odgrzybienie, wymiana filtra kabinowego co 10 tyś km pomaga jedynie chwilowo. Po pełnym podstawowym serwisie klimy czułem się dosłownie jak w lodówce, ale......
~Bruno
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
W gorące dni klimatyzacja działa rewelacyjnie, sam układ wentulacyjny również bez zastrzeżen, szyby w samochodzie nie parują (bynajmniej ja takiego problemu nie miałem) a w deszczowe dni się troche jeździło. Nie uzytkowałem auta w okresie zimowym, więc nie mogę nic powiedziec na temat ogrzewania, jedak zakładam, że działa równie dobrze co klimatyzacja.
~zadowolony
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
Działa bardzo skutecznie. Super jest ogrzewanie przedniej szyby. Tylna trochę za często paruje i trzeba ją ogrzewać, prawdopodobnie to wina braku nawiewu na tył.
~Marek Arczyk
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
Bardzo dobra, wydajna klimatyzacja i ogrzewanie.
~robur
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
doskonałe, cudowna ogrzewana przednia szyba warto dopłacić
~Geira
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
Wydajna klimatyzacja i ogrzewanie.
~jacekha@wp.pl
Hatchback 1.6 Duratec 120KM 88kW
Bardzo dobra klima i ogrzewanie.
Ford Mondeo IV Hatchback