Lista ocen Ford Mondeo I (56)

3,4
~Adanior
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Najgorszy samochód jaki miałem. Głównie za sprawą turbodiesla jaki w nim pracuje, a raczej usiłuje pracować. Jeżeli chcecie mondeo to SZCZERZE odradzam diesla. UWAGA auto nie daje żadnej przyjemności z jazdy !!!
3,9
~saper83@poczta.onet.pl
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Tani, duży, ekonomiczny i bezawaryjny. Serwis potwierdza trwałość auta. Czego chcieć więcej ?
4,5
~marcincross@poczta.fm
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Świetne auto jak na swój wiek. Wyposażenie(Ghia) lepsze niż niejeden nowy wozik, pali niewiele jak na tak duże auto, można wygodnie podróżować. W mieście ciężko mu znaleść miejsce (Śląsk), zawracanie też może spraiwać problemy:/ i to chyba jego największa wada. Zdecydowanie mogę to auto polecić
4,1
~Mosina
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Doskonały samochód rodzinny, szczególnie kombi jeżeli chodzi o pakowność powala. Odczuwalny wręcz komfort z końca lat 90tych.
4,4
~Igor
Hatchback 1.8 TD 90KM 66kW
Silnik jak na te lata radzi sobie nie zle. Duzo sa opinii ze jest slaby, natomiast powiem tak ze 90 koni jest wystarczajaco, tylko moment obrotowy 170Nm (jezeli sie nie myle) zaczyna sie przy 2200 ob/min i przez to trzeba caly czas trzymac wskazuwke w zakresie 2000-3000 obrotow (dla przykladu A6 2.5TDI ma moment ponad 200Nm przy 1700obr. i przez to ma wieksza elastycznosc. (Silnik)
3,9
~krokodylak@gmail.com
Hatchback 1.8 TD 90KM 66kW
Ogólnie jest to dobry samochód, pojemny i wygodny, dla rodziny 2+2 w sam raz. Jak na silnik TD to uważam że brakuje mu trochę mocy. To co mi dokucza to skrzypiące plastiki i telepanie się samochodu.
4,6
~lukaszioo@wp.pl
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Ponad 2 lata go mam, 180 tys i jeszcze nie zmienię, bo nie mam po co. POLECAM. Kombi super praktyczne, duuużo można załadować.
4,3
~Sandal
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Niestety silnik jest za slaby do tak duzego auta (kombi), przyspieszenie slabe chyba ze lubicie trzymac diesela na wysokich obrotach, na trasie jak sie rozpedzi to grzeje jak "czolg" (Silnik)
4,5
~Michal.
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
Przy założeniach: tanio i wygodnie - super. Do tego wielki + za przestrzen ładunkową. Jak chcesz się pościgać - kup sobie Mondeo ST.

Usterki Ford Mondeo I

Liczba wpisów: 56

Ford Mondeo I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

4,2
~gogo
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
nie doceniane duże auto (jest niepozorne ale solidne)