Lista ocen Ford Mondeo I (92)

~Paweł
Kombi 1.8 i 16V 115KM 85kW
Pracuje bez zastrzeżeń, najmniejszego wycieku czy nieszczelności, wysoka kultura pracy, choć trzeba przyznać że na zimnym silniku przy zmianie na drugi bieg lubi szarpnąć, spotkałem się z taką przypadłością u kilkunastu oceniających i mieli różne przypuszczenia, jak to czytałem doszedłem do wniosku że "ten typ tak ma". (Silnik)
~Taz
Hatchback 1.8 i 16V 115KM 85kW
Dobry samochód bez rewelacji i dość tani w użytkowaniu.
4,6
~Ship84
Hatchback 1.8 i 16V 115KM 85kW
Rodzinny lecz z zacięciem sportowym samochód, jest co docisnąć. Potrafi zadziwić. Moim zdaniem samochód warty polecenia.
~MRT2000
Hatchback 1.8 i 16V 115KM 85kW
Trochę za mało mocy szczególnie przy pełnym obciążeniu auta. Poza tym wszystko OK. Kupiłem auto z przebiegiem prawie 140 tys. kilometrów i przejechałem kolejne tyle. Jeśli tylko dba się o wymianę oleju, świec, filtrów to jak widać można jeździć tak długo jak mercedesem :) (Silnik)
~Damian
Hatchback 1.8 i 16V 115KM 85kW
Nie wiem, czy komukolwiek jeszcze się przyda to co napiszę, bo te auta już wymierają (mk1). Przez prawie 5 lat, kiedy jeździłem fordem, nigdy mnie nie zawiódł. Jeszcze w zeszłym roku, 19-latkiem, nie bałem się jechać prawie 2000 km na południe Europy. Przez ten czas robiłem zawieszenie, przewody hamulcowe, miskę olejową. Te 2 ostatnie to przez za niski jak dla mnie prześwit (no i moją nieuwagę też :)). Z kompletem pasażerów jazda po...
~Driver
Hatchback 1.8 i 16V 115KM 85kW
Złago słowa nie moge powiedzieć,przez pięć lat bezawaryjny,kultura pracy rano jak w dieslu,ale po rozgrzaniu jest ok,jak na 1,8 elastycznosc jest naprawde dobra,przyspieszenie jest ok na lpg(blos)+stożek przyspieszam równo z A4 1,8 20V. (Silnik)
3,5
~Tomek Kierowca od 10lat
Sedan 1.8 i 16V 115KM 85kW
Naprawdę przeciętniak, żeby nie jego wielkość i pakowność oraz komfort podróży to jest katastrofa.
~zwierzak 10
Kombi 1.8 i 16V 115KM 85kW
silniczek endura de po 120 000 km chodzi jak marzenie jak go kupiłem to oglądalem czy spaliny gdzie do bagażnika wprowadzil bo żadnego dymienia jak nie w ropniaku niestety jest głosny w porównaniu do benzyny (Silnik)
4,6
~BAR7EK
Kombi 1.8 i 16V 115KM 85kW
2 bieg niewchodził płynnie, ogólnie dosyć krótki skok drążka skrzyni bigów za co daje tutaj plusa+ (Skrzynia biegów)

Usterki Ford Mondeo I

Liczba wpisów: 56

Ford Mondeo I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

4,4
~Lukasz
Kombi 1.8 i 16V 115KM 85kW
Jestem bardzo zadowolony - Mondka kupilem po Fiacie Bravo z ktorym mialem mnostwo problemow i wydatkow. Od 2 lat ciesze sie autem ktore nie jest skarbonka i za niewielkie pieniadze pewnie, bezpiecznie i wygodnie przewozi cala rodzinke z pkt a do pkt b. Polecam tego Forda!