Lista ocen Ford Mondeo I (278) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 280 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~vooyoo
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
No właśnie i tu się zaczyna - samochód kupiłem miesiąc temu, sprowadzony z Włoch pare drobnostek jenak jest: gdzieś pod tapicerką pęknięty wężyk spryskiwacza tylnej szyby, kratka od strony kierowcy - nie działa ustawianie nadmuchu góra-dół. Prawdopodobnie uszkodzony przełącznik przy drzwiach od strony kierowcy, przez to sygnał gdy sie zostawi światła włączone, po otwarciu drzwi raz działa, raz nie.
~secondlife
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
W moim przypadku miałem mały problem z zasilaniem reflektorów. Niestety żarówki maksymalnie do 65W, inaczej reflektory zaczną się przepalać od środka. Miałem też problem z klamkami (pęknięte sprężynki) i padł mi zamek przy drzwiach kierowcy (można tylko zamknąć drzwi). Po dziś dzień nie wiem dlaczego niekiedy przy otwieraniu bagażnika od środka otwiera się wlew paliwa ;d.
~Krzys
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
gumy na wachaczach czesto czeba wymienic, troche za male jak na to auto, ale ono wazy 1500kg puste, koszt kolo 150zl na rok!!! Tak nic!!! Tlymnik sie urwal ale sam spawalem!!! Arcydzielo spawania, kto wie jaki fikusny nad osia i od baniaku do baniaku to wie czemu tak pisze!!! Tylny spryskiwacz na szybe nie chodzie (jeszcze nie szukalem przyczyny), linka od bagaznika mi sie urwala.
~yEC
Kombi 1.6 i 16V 90KM 66kW
Narazie okej ale... po 1 mam go krotko (od listopada 2006) po 2 auto sprowadzone z niemiec (ksiazka do konca) po 3 poprzedni wlasciciel zrobil prawie wszystko (rozrzad, oleje, zawieszenie itp.- wszystko orginalne czesci). Jedyna recz.Urwala sie rolka prowadzaca pasek klinowy. Trzymala sie na jednej srobce zamiast na 4 :-).... A no i chyba ze wyjdzie cos z ta dmuchawa....
~Wojtek z Krakowa
Kombi 2.5 i 24V 170KM 125kW
W zasadzie to nic złego się nie dzieje, ale co chwila wychodzi jakiś drobiazg. Tu żarówka, tam kabelek, znowu klinuje się klmaka w drzwiach, luzuje się zamek schowka, przekłamuje termometr, zalał się czujnik zużycia klocków i wskazuje, że się zużyły (a tak nie jest), itp. Po za takimi denerwującymi drobiazgami to raczej niezawodne autko.
~uli23
Sedan 1.8 i 16V 112KM 82kW
duperele ktore nie leczone prowadza do powazniejszej awari, jak dbasz i regularnie serwisujesz to ok bez problemu.. ale jak nie to lepiej idz sie powies z torbami moze nie pojdziesz bo czesci w miare tanie (chociaz i tak 3x tyle co VW- przyklad swiece Ford tylko na platynkach komplet 140 zl- czemu nie moze jezdzic na zwyklych? nikt nie wie)
~Hakenbu
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
Raczej bez większych zarzutów. Wysypała mi się tylko pompka do spryskiwaczy i termostat przez półtoraroku użytkowania i ponad 50.000 przejechanych kilometrów. No i jeszcze wyrobiły sie tłoczki w tylnej klapie - nie otwiera się do końca i przy moich 185 cm wzrostu w tą "niedootwartą" klapą nieraz wyrżnąłem łepetyną.
~spellofbelator
Sedan 1.6 i 16V 90KM 66kW
korbka od tylnej szyby się urwała:) pęknięcie fotela kierowcy ale pospawane śmigało do końca. zderzaki mondeo zawsze czy 1 czy 2 i tak zawadzały i coś :( lekka rdza przy nadkolu koło wlewu paliwa ale bez przesady auto nigdy nie było garażowane stało przeważnie w nadmorskim mieście.
~borys
Kombi 1.8 TD 90KM 66kW
autko bardzo fajne jak za tak śmieszne pieniądze.Może autko które kupiłem wymaga trochę kosmetyki bo jest stosunkowo mocno zaniedbane gdyż zostało kupione od faceta który woził nim ziemniaki:(na wsi.ale jak doprowadzę go do stanu w jakim być powinien i tak wyjdzie taniej:)niż stoi w cennikach
~Taiszo
Hatchback 1.8 i 16V 112KM 82kW
problem z delikatnymi wylotami powietrza (nawiewy) oraz brakiem miejsca na puszki z napojami.za to są drobiazgi które lekko to rekompensują np podświetlane lusterka w osłonkach przeciwsłonecznych u pasażera jak i u kierowcy.oświetlenie kabiny oraz oddzielnie podświetlenie pasażera lub/i kierowcy