Lista ocen Ford Mondeo I Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW 1994-1996 (21) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 16 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Mikenadir
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
Tutaj jest celująco. Duży rodzinny samochód za śmieszne pieniądze, w miarę tani w eksploatacji i raczej niezawodny. Ceny części niskie mimo producentów dobrej jakości [przewody +świece motorcraft 170pln, klocki brembo+ tarcze ferrodo na przód 200pln, tuleje gumowe końcówki drążków itp w cenach lekko-półśmiesznych]. Osobiście polecam wersję Ghia z motorami V6.
~Hakenbu
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
Dwa lata temu kupiłem 9 letnie auto klasy średniej za 15000zł z dwiema poduszkami, ABS-em, klimatyzacją i elektrycznymi lusterkami. Konkurencja w tych rocznikach za podobne pieniądze nie istnieje. Gołe wersje Avensisów, Passatów, Vectr są sporo droższe, ale czy na tyle lepsze by usprawiedliwała to 20, 30% różnica w cenie?? Jakoś nie chce mi się wierzyć.
~mfala
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
Ludzie powinni rzucac sie na ten samochod! Auto bezwypadkowe nawet z duzym przebiegiem za ta cene - bajka. Mozna kupic auto z tego samego roku co taki passat, wydajac polowe mniej. Pozostale pieniadze pzreznaczyc na remont silnika i zawieszenia jesli auto ma kolo 300tys i mzona byc pewnym ze przejzedzi kolejne 300-400 bez problemu.
~Macminik
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
Mondeo używane nie jest szczególnie drogie. Za niewielkie pienądze zazwyczaj można kupić dobrze wyposażony (ABS, podgrzewane fotele, podgrzewana szyba przednia, podgrzewane spryskiwacze, 2x AirBag), rodzinny, pojemny samochód który nie sprawia kłopotów.
~andi1@poczta.fm
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
REWELACJA. Za małą kase dostajesz fajne auto. Bez uciązliwych usterek. Teraz sie miotam: MKII ale który? TD - może być wyeksploatowany i przekrecony 3krotnie licznik 2.0 - ponoć źle znosi LPG - to prawda? 2,5 - trochę obawiam się opłat... Poradźcie!!!
~studio.aerografu@gmail.com
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
-SUPER!!! - mocny, trwaly, zwawy silnik, w ladnej wygodnej budzie za lepiej niz rozsadne pieniadze - poza tym przyjemne rodzinne autko, ktore nie meczy sie, ani pasazerow przy dlugich wyjazdach na urlop
~Jarek
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
rozpietosc cenowa auta jest olbrzymia.ale za 15 tys. mozna kupic kombi z gazem i jest to naprawde dobry zakup.na lata jesli zadbamy odpowiednio o nasze mondeo.
~Slaw
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
Częsci nie są takie drogie, i samo auto( bardzo dobrze wyposażone) również w tej chwili nie jest drogie, więc polecam.
~BOB
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
tani duzy samochód niestety nie jest bez awaryjny. Czasami trzeba sie przeprosić z samochodem żony.

Usterki Ford Mondeo I

Liczba wpisów: 56

Ford Mondeo I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~piotrekmuzyk1@o2.pl
Kombi 1.8 i 16V 112KM 82kW
mam auto z KLIMĄ, ABS 2 x pp elektryka (nawet fotele el.) podgrzewane siedzenia i to za pare groszy
Ford Mondeo I Kombi