Lista ocen Ford Focus III Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW 2011-2014 (23) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~nowy7
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Jak dla mnie jest bardzo dobra. Nie jest to suto sportowe, ale biegi wchodzą precyzyjnie, chociaż kolega po 5 często wrzucał 4 zamiast 6. Mi się nie zdarzyło i wg mnie chodzi dobrze. Fani szybkiego ruszania spod świateł się mocno zawiodą, na 1 idzie strasznie słabo, dopiero wrzucenie 2 daje mu kopa (no ale to nie wyścigówka)
~Jack08
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Podobnie jak silnik, skrzynia biegów nie posiada słabych punktów. Pracuje cicho, biegi wchodzą precyzyjnie. Ogromną jej zaletą jest 6-ty bieg. Jadąc z autostradową prędkością 140, silnik kręci tylko 2,5 tyś obrotów.
~bzybas
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Poprzednio 3. Teraz oceniam na solidne 4,5. Po przyzwyczajeniu jest lepiej niż na początku, jednak skok lewarka uważam za zbyt duży. Położenie R przy 1 akurat ja bardzo lubię. 6 baardzo potrzebna i przydatna.
~użytkownik służbowy...
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
1+wsteczny w tym samym miejscu- czasem przy szybkim manewrowaniu problem, aby przerzucić trzeba wyrażnie wrzucić luz, pomachac i wybrany bieg. Trójka - przy szybkim ruszaniu czasem kłopot z wrzuceniem
~Maciek
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Idealne zestopniowanie 6- biegowej skrzyni manualnej. Poszczególne biegi są tam gdzie być powinny, Nie można się pomylić lub błędnie wrzucić biegu. Skrzynia chodzi bardzo precyzyjnie.
~bzybas
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Zbyt długi skok lewarka. Nie da się przełączać biegów samym ruchem nadgarstka jak w Mondeo z 2005r. Trzeba poruszać całą ręką, co przy podłokietniku jest mocno męczące.
~Bartosz
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Skrzynia działa znakomicie natomiast zestopniowanie pierwszych trzech biegów to nieporozumienie! Auto zaczyna jechać dopiero od "czwórki"
~progrand
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Bez zarzutów, skrzynia 6 biegowa, dobrze zestrojona z silnikiem, skok lewarka mógłby być krótszy. Sama gałka zmiany biegów mogłaby być bliżej kierownicy.
~Mirek
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Skrzynia spisuje sie świetnie, ale przełożenia nie są dobrze dobrane do polskich warunków drogowych. W mieście trzeba jechać na 3 lub max na 4 biegu!
~Paweł
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 115KM 85kW
Jest OK, ale jak przejechałem się ostatnio nowym golfem kolegi, to zobaczyłem dopiero co to precyzja! Ford pod tym względem niestety traci się przy VW...
Ford Focus III Kombi