Lista ocen Ford Focus II Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW 2005-2011 (40) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 44 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Cyklop
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Jeśli chodzi o duperele, to nic szczególnego się nie dzieje, poza notorycznie przepalającymi się żarówkami w światłach mijania (H7) oraz psującym się oświetleniem tylnej tablicy rejestracyjnej (tylko w kombi - woda poprzez plastiki maskujące na klapie zalewa cały układ, występuje korozja i w końcu totalne zepsucie - należy całość zasmarować silikonem - dwa razy dłuższa żywotność).
~Roberto
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Miałem problem z czujnikiem klapy i włączał się alarm. Na szczęście problem sam przeszedł dwa lata temu. Karoseria nie jest najlepsza i najładniejsza. Ale to może znowu kwestia wersji auta. Czujnik ciśnienia doładowania (raz na rok włącza się komunikat, wystarczy włączyć i wyłączyć auto i śmiga dalej), nawet nie wymieniam (jedynie płyny i filtry).
~Andy
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Dwukrotnie w 5 użytkowanych sztukach zdarzała się utrata mocy i przechodzenie w tryb serwisowy. Po wyjęciu i włożeniu kluczyka wracało wszystko do normy i tak klika razy w tygodniu. Pomogła wymiana filtra paliwa. Ponoć był zapchany i było za małe ciśnienie paliwa na szynie zasilającej.
~GZ
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Właśnie zapaliła się informacja o usterce układu ESP - może to nierówne ciśnienie w oponach, braki płynu hamulcowego - mam nadzieję, że nic więcej. Poza tym nie było żadnych nieoczekiwanych usterek i awarii (bo łączniki stabilizatorów na naszych drogach zbyt długo nie przetrwają bez wymiany)
~Rafał
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Na razie brak, ale auto mam rok. Poprzedni właściciel (5 lat od nowości, 220 tkm) zrobił kilka pierdółek - paliły się żarówki w jednym reflektorze (wymieniali z 7 razy w serwisie) i w końcu wymienili reflektory - przez ok. 15tys. km wymieniłem tylko jedną.
~mastt
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
narazie nie mialem zadnych problemow technicznych procz przepalonego silniczka od wycieraczej wraz z przekaznikiem - wymiana kosztowala mnie 150 zl uzywany silniczek z allegro ( w aso nowy kosztowal 650 zl hehe ) i 150 wymiana z robocina przekaznika
~klopot2@interia.pl
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Troszkę słychać uszczelki jak skrzypią i zamek w tylnej klapie trzeszczy, ale na jedno można zaradzić silkonem w sprayu - pomogło i od czasu do czasu trzeba powtórzyć, a na drugie wd 40 też pomogło i nie słuchać jak na razie.
~Dziubzak
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Póki co nie ma dramatu. Standardowe przeglądy aczkolwiek pare wkurzających dupereli się zdażyło: przetarty mieszek od dźwigni zmiany biegów, podświetlenie rejestracji, i żarówki w przednich lampach.
~kukulelepapa@wp.pl
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Upierdliwy był cieknący spryskiwacz szyby tylnej. Denerwują mnie gnijące lampki oświelenia rejestracji. Raz na jakiś czas trzeba przesmarować ośki wycieraczek (najlepsza jest kropelka oleju silnikowego).
~Rafal
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
na razie ok - w Avensisie o wiele więcej wizyt w serwisie, skrzypiący środek - to największy problem, plastiki i nieszczęśliwy pedał sprzęgła - już kilkakrotnie smarowany, teraz czekam na wymianę
Ford Focus II Kombi