Lista ocen Ford Focus II Kombi (241) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 152 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
Kombi 1.8 Duratorq TDCi 115KM 85kW
Skrzynia biegów od czasu do czasu bez względu czy zimne auto czy ciepłe miała problem z wrzuceniem pierwszego biegu z luzu.
~Paweł
Kombi 1.6 Duratec Ti-VCT 115KM 85kW
Jestem bardzo zadowolony z pracy skrzyni. Lewarek w mojej ocenie jest krótki, przełożenia wskakują pewnie i czuć je dokładnie.
~llaszczewski@op.pl
Kombi 2.0 Duratorq TDCi 136KM 100kW
Bardzo łatwo i precyzyjnie zmienia biegi. Podobno to zasługa również dwu-masowego koła zamachowego ale tego nie wiem.
~atos55
Kombi 2.0 Duratorq TDCi 136KM 100kW
Manual, na drugi raz kupię automat...wygoda i radość z jazdy o wiele większa a do tego bezpieczeństwo przy wyprzedzaniu.
~mkondrak2010
Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 109KM 80kW
Raczej nie mam zastrzeżeń aczkolwiek czasami drugi bieg muszę lekko skorygować - dzieje się tak przy zimnym silniku. ŻADNA WADA
~BARISTA
Kombi 2.0 Duratec 145KM 107kW
DOBRZE SKOMPONOWANE PIERWSZE 4 BIEGI - na piątym biegu przy prędkościach 120-150 auto ma wysokie obroty i wyraźnie go słychać
~Marcin
Kombi 2.0 Duratorq TDCi 136KM 100kW
Skrzynia dosc lekko pracuje. Duzy minus za wsteczny bez wiekszej blokady, ktory mozna dosc latwo w pospiechu wrzucic zamiast jedynki.
~holek
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Bardzo elastyczna. Raz na jakiś czas haczy wsteczny. Poza tym biegi wchodzą idealnie. Na trasie brakuje szóstki.
~Dziubzak
Kombi 1.6 Duratorq TDCi 90KM 66kW
Skrzynia przeciętna. Czasami pojawia się problem z wrzuceniem dwójki i trójki. Krótka jednyka. W trasie przydałby się 6 bieg.
Dziennik kosztów dla Ford Focus II Kombi
6,2
8,5
10,3
~osti
Kombi 1.6 Duratec Ti-VCT 115KM 85kW
skrzynia chodzi płynnie ale bardzo brakuje 6-tego biegu. 130km/h to obroty 3,5tys. Na autostradzie nie poszalejesz.
Ford Focus II Kombi