Lista ocen Fiat Punto II Hatchback (628) - Widoczność

Na liście zabraknie 738 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~asNtech
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Widoczność przeciętna. Wysoko sie siedzi i nie ma poczucia pewności tak jak przy jezdzie innymi samochodami. widoczność z tyłu OK. Z przodu fatalna przez szerokie słupki miedzy drzwiami a przednią szybą. Już kilka razy o mały włos nie potrąciłem przechodnia...
~Jacek Łódź
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Widocznośc jest prawie perfekcyjna. W tym aucie widać naprawdę wszystko dookoła nas. Lusterka też pozwalają dobrze ocenia widoczność obok nas i za nami. Mankamentem może być jedynie prawy przedni słupek. Jak dla mnie jest ciut za czeroki i utrudnia widocznośc w tym miejscu.
~Shadock
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Niestety słupki w znakomity sposób utrudniają ocenę otoczenia. Zmorą są słupki boczne, które przedłużając "martwą strefę" tworzoną przez pasażera wymagają znacznej ekwilibrystyki, aby dojrzeć czy coś nie nadjeżdża z prawej strony. Ale przecież sport to zdrowie... ;-)
~złot
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
w przód ok, nawet w nocy dobre oświetlenie (miałem szczęście trafić wersję z żarówkami H-1) trwałe nie wymieniłem nawet 1 żarówki (w przypadku reflektorów z wersją H-7 na żarówki trzeba wydać majatek). ... do tyłu koszmar, przy cofaniu szerokie słupki skutecznie przeszkadzają
~Medved88
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Doskonała do przodu, choć nie widać końca maski. Przez tylną szybę prawie nigdy nie patrzę, bo używam lusterek, które pokrywają cały tył z wyjątkiem martwych pól na godzinie 8 i 4, ale tego w żadnym aucie nie widać. Bardzo dobra widoczność.
~ravag
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
Mała szybka z tyłu i grube słupki utrudniają parkowanie. Czasami podczas jazdy po długich łukach w lewo słupek zasłania widoczność kierowcy ale nie jest najgorzej. Można w tym aucie usiąść wysoko jak w minivanie bo w aucie jest bardzo dużo miejsca nad głową.
~winiary
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
W dobie obecnie projektowanych samochodów jest całkiem dobrze. Boczne lusterka trochę wąskie, ale można się przyzwyczaić. Łatwo wyczuć gabaryty auta. Trochę szerokie przednie i tylne słupki (wersja 3d), jednak ocena **** w testach EURO NCAP skądś się wzięła.
~mateusz_167@wp.pl
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Do przodu jest dobrze, lusterka proporcjonalne do samochodu, dzieki temu na boki też nie narzekam na widocznośc. Schody zaczynają się gdy musimy cofac lub parkowac tyłem- duże tylne słupki i nieduża szyba tylna wcale nam tego nie ułtawiają.
~waldeson
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Ach te szerokie słupki i maleńkie szybki z tyłu. Zaliczony słup i śmietnik przy cofaniu. Słupki z przodu potrafią spłatać figla. Zdażało się, że "znikał" pojazd nadjeżdżający z prostopadłej. Jednak do przodu super - wielka mocno pochylona szyba.

Usterki Fiat Punto II

Liczba wpisów: 55

Fiat Punto II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Roger84
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Niezbyt dobra widocznosc. Boczne szyby sprawiaja wrazenie niezbyt duzych, tylna rowniez. Przednie slupki moga niektorych irytowac i denerwowac podczas jazdy. Przy cofaniu lepiej ptrzec w lusterka jesli jest pewnosc, ze nikt nam z tylu nie wejdzie pod kola.
Fiat Punto II Hatchback