Lista ocen Fiat Punto II Hatchback (575) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 791 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jacek Łódź
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
To jest już naprawdę mocna strona punto. Wystarczy przejechać 2 km i samochód daje przyjemne ciepło. Trudno mi się jedynie wypowiedzieć jak jest w srogie zimy, bowiem najblizsza będzie moją pierwszą w tym autku. Póki co przy 1-2 st jest jak napisałem na początku.
~pckloss
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Nie mam klimy (przydałaby się niewątpliwie). Układ ogrzewania dość wydajny (jak na południowca - wzorowy). Niestety po 40tyś padła nagrzewnica (wymiana na gwarancji) - od tego czasu spokój, co skłania mnie do przypuszczenia, że jakość części zamiennych jest lepsza od montażowych.
~luk
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
auto paruje w deszczowe dni...tylna szyba potrafi zaparować zaraz po wejściu do auta i bez włączenia ogrzewania tylnej szyby nie da rady...przednia też lubi parować i w zimie lubi zamarzać od wewnątrz...jedyne co pozostaje to wentylacja na max. i czekać,az sie silnik zagrzeje
~jaro
Hatchback 1.2 i CNG 52KM 38kW
Nie mam klimatyzacji, więc latem jest tak jak w samochodzie bez kilmatyzacji... Zimą na ogrzewanie nie narzekam, ale jak miałbym porównać do Daewoo Espero, którym również jeżdżę to to w Punto ogrzewanie jest o klasę gorsze (chodzi o szybkość grzania i jego intensywność).
~miromax@wp.pl
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
tutaj duży plus. zimą nagrzanie wnętrza nie stanowi najmniejszego problemu, latem wiadomo że w upalne dni bez klimatyzacji to można w każdym samochodzie skapitulować. Parowanie szyb można w mig usunąć stosując tradycyjne metody nawiewu na szyby i po włączeniu ogrzewania tylnej.
~xxdd
Hatchback 1.9 D 60KM 44kW
czytałem że ciepło macie dopiero po przejechaniu 20 km...Nie wiem jak wy to mierzycie w moim ciepłe powietrze dmucha już po 5 km i jest w środku ciepło. A tak ogólnie to punto ma dużo nadmuchów które każdy może dopasować do własnych potrzeb
~Greg_krk
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Nie można spodziewać się nie wiadomo czego po aucie bez klimatyzacji. Nawiew gdy jest wydajny to strasznie huczy, co do samej regulacji temperatury nie mam zastrzeżeń. Wnętrze nagrzewa się w zimie szybko, w lecie po prostu otwiera się szyby.
~Myszak
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
W trakcie jazdy szyby nie paruja jak to sie dzieje np. w autach typu coupe i tylko dlatego nie jest bardzo zle. Ale zeby odparowac szyby zima trzeba 20 minut. Zeby w Punto zrobilo sie cieplo przy -20stopniach jakies 40km... Ogrzewanie Fiata to porazka.
~Gackes
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Mam model z klimatyzacją działa wysmienicie zarówno klima jak ogrzewanie, zwłaszcza po wymianie filtra przeciwpyłkowego grzeje jak piec. W Punto II była dostepna tylko manualna klima szkoda ze nie bylo automatycznej ale dobrze ze wogole jest :-)
~Michał K
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Silnik 1.2 60KM w zime nie moze zagrzac srodka tak zeby bylo naprawde cieplo(przy mrozach -15) Natomist w lato przy właczonej klimatyzacji auto traci jeszcze na mocy a wentylatory nie umieja nadazyc aby schlodzic powietrze w srodku ( ZA MALY SLNIK!!!!)
Fiat Punto II Hatchback