Lista ocen Fiat Punto II Hatchback (630) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 736 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~MeViusto
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Układ jezdny układ kierowniczy nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeśli chodzi o układ kierowniczy to tutaj dam 5 bo naprawdę jest to najlepsza rzecz w tym samochodzie kierownica należy do kierowcy , mam funkcje CITY nie wiem czy w każdym Kropku to jest ale po włączeniu układ jest mięciutki że kierować można jednym palcem przydaje się w 100% przy parkowaniu jeśli ktoś jest tak leniwy jak ja :)
~Grzegorz
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Gdybym nie zobaczył na własne oczy to bym w życiu nie uwierzył ze ten samochód ma jakieś zawieszenie. Komfort jazdy - zerowy. Czuć wszystkie dziury w każdej części ciała. Twardość zawieszenia przekłada się dobrze na prowadzenie. Samochód sztywno trzyma sie drogi mimo że stoi na małych 13 calowych naleśnikach. Trwałość zdecydowanie na plus - co roku przeglądy i wszystko sprawne.
~Greg_krk
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Bardzo pozytywnie zaskakuje zawieszenie - sprężyste, dobrze wybiera nierówności, daje poczucie bezpieczeństwa i stabilności. Progresywne wspomaganie kierownicy sprawia że przy wyższych prędkościach można dobrze wyczuć samochód, natomiast uważam że nawet po wyłączeniu opcji \'city\' przy prędkościach \'miejskich/niższych\' działa zdecydowanie zbyt lekko. Troszkę za słabe hamulce.
~dnl.gwd@gmail.com
Hatchback 1.3 16V Multijet 70KM 51kW
jest to auto na drogi w średnim stanie,dlatego nie jest niski,a to powoduje ,że nie jest tak stabilny na drodze jak ścigacze,ale przy okazji wymiany amorków-warto kupić lepsze-gazowe,dobre opony i auto ładnie jeździ,a nie jest za twarde-takie sprężyste,wspomaganie elektryczne lubi się zużyć-tutaj nie jedziemy do ASO-drogo,sąfirmy co naprawią za mniejsze pieniądze-duuużo mniejsze
~Krzysztof, agent007@poczta.neostrada.pl
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Jak narazie - wytrzymuje "polskie drogi" wiec w porządku. Wymiana końcowek drążków kier. po 54 tys. Denerwujące jest czasem wyczuwalne "myszkowanie" po drodze, zwłaszcza jesli nie jest sucha (testowane różne opony z prawidłowym ciśnieniem, prawidłowa geometria, wszystkie elementy sprawne). Ale - ocena mocno subiektywna, może dlatego że przedtem był Nissan..... MOŻE BYĆ.
~Marcin
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
Zawieszenie jest lekko mówiąc TWARDE. Czuć każdą nierówność a przy jeździe na dziurach auto całe lata. Mieszkam w dość "dziurawym" mieście i jazda po dziurach nie jest komfortowa. Jadąc z dużą prędkością po dziurawych drogach mam wrażenie jak by coś miało zaraz od niego odpaść. Gdy wsiądzie do niego 5 osób obniża się niczym rasowe BMW.
~zygzak
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
To auto się nie prowadzi, tym autem się kieruję. Nie wiedziałem, że można skonstruować tak fatalny układ kierowniczy. Auto nigdy nie jedzie na wprost, cały czas myszkuje po drodze. Powyżej 140 km/h ciężko trafić w asfalt ( dobrze chociaż, że 140 km/h też trudno osiągnąć) Hamulce skuteczne za pierwszym razem, potem ogromny fadding. Zawieszenie jak tapczan.
~bikepromotor
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Przy tak małym aucie zawieszenie jest zestrojone właściwie, tzn. osiągnięto jakiś złoty środek pomiędzy twardością a komfortem. Jestem jednak zwolennikiem ciszy w aucie i mam ucho wyczulone na wszelkie odgłosy auta, więc oceniam układ jezdny jako przeciętny ze względu na przeciętne tłumienie odgłosów zawieszenia na większych nierównościach.
~Adrian
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Można tutaj ponarzekać, ale czy na pewno? Przeznaczenie tego auto to głównie miasto gdzie nie liczy się to że auto się kładzie na zakrętach, układ kierowniczy chodzi delikatnie(to akurat plus w mieście). Mówiąc krótko wchodząc szybko w zakręt czuć dużą podsterowność która z pochyleniem samochodu daje nam do zrozumienia nie rób tak więcej.
~winiary
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Zawieszenie jest dość twarde i słuchać jego pracę. Nadwozie ma niewielką tendencję do wychylania się na boki na dynamiczniej pokonywanych zakrętach, jednak auto prowadzi się przewidywalnie i całkiem stabilnie. Dość wrażliwy na boczny wiatr. Tryb \"city\" przydatny w mieście na ciasnych parkingach, jednak przeze mnie używany sporadycznie.
Fiat Punto II Hatchback