Lista ocen Fiat Punto II Hatchback (529) - Stosunek jakość/cena

Na liście zabraknie 837 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jacek Łódź
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Przesiadłem się z seicento young 900cm3, na Punto II wer GO - 1.2 /8V Zmaina jak najbardziej udana. Samochód wart był tych 13500 żł. Doszły do tego co prawda opłaty za wymianę wszystkich materiałów eksploatacyjnych, ubezpieczenia i rejestracji. Jeśli tylko będzie się spisywał tak jak do tej pory, to nie zmienię go przez najbliższe 3-4 lata.
~Maciej
Hatchback 1.9 JTD 85KM 63kW
W życiu nie kupiłbym nowego, nie pamiętam kwoty zakupu z salonu, ale była absurdalna jak na tamte czasy, klasę samochodu i, szczególnie wtedy, kiepską renomę marki. Zakup używanego to już inna para kaloszy, tutaj uważam stosunek cena/jakość za rozsądny, szczególnie na tle znacznie droższej konkurencji o rodowodzie niemieckim.
~uciu
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
jestem w 100% zadowolony, auto 2002 rok za 8tys, bardzo zadbane ekonomiczne5,5l/100km, praktycznie pozbawione poważnych awarii, tylko biezące sprawy i w dodatku niezwykle tanie np: kancówki drążka kierowniczeko i klocki hamulcowe :)idealne 1 auto pod warunkiem ze było dobrze serwisowane i właściciel dbał o nie!
~moriar
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Samochód tani w utrzymaniu, łatwo o części do niego i serwis. Może częściej przytrafiają mu się drobne usterki w porównaniu do japończyków, ale biorąc pod uwagę cenę części i serwisu, a także fakt, że większość prac można wykonać samemu jest to całkiem dobry wybór jako pierwsze w życiu/studenckie/drugie w rodzinie auto.
~mario
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Auto do 30 tys jeździło bez zarzutu. Później niestety nie. Zakup auta używanego trzeba dobrze rozważyć. Przede wszystkim kupić egzemplarz w zadbany bo moze sie okazac ze bedzie to studnia bez dna. Dodatkowo jakość wnętrza jest przeciętna. Średnio spasowane elementy (pojawiają się skrzypienia deski rozdzielczej).
~waldeson
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Tak jak napisałem gdzieś wyżej - kolejnego auta nie wybrałem już ze "stajni" fiata. A szkoda bo nadal mi się podobają. Samochód zdecydowanie dla tych co robią do 10000 km rocznie i co 3 lata stać ich na zmianę auta. Przez ten czas i z takim przebiegiem powinno być ok. Czyli wychodzi na to, że jest to taka trochę jednorazówka.
~Xawer
Hatchback 1.2 i CNG 52KM 38kW
Za te pieniądze nie kupi się lepszego nowego auta w Polsce. Takie jest moje zdanie. Poza tym w standardzie ma w wyposażeniu wiele rzeczy, za które trzeba dopłacić u innych. Cena rozsądna, królem szos nie jest ale jest wart uwagi i zaufania, a jak się dołoży ładne felgi latem, to nie jedna spódnica spojrzy się za nim.
~Arkadiusz Wysocki
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
Za ponad 44 tys zlotych mozna naprawde kupic o wiele lepszy samochod (cena dosyc wysoka poniewaz mam auto z dodatkowo zamontowana klimatyzacja ABS pelna elektryka, lakier metalik wersja 5drzwiowa). Jako samochod do uzytku codziennego po miescie moze i sie komus podoba. Jak dla mnie jako samochod praktyczny slaba ocena.
~piter
Hatchback 1.8 i 16V 130KM 96kW
Auta są stosunkowo tanie na rynku wtórnym, za takie pieniądze trudno znaleźć ciekawsze auto dla młodego człowieka- jeśli komuś oczywiście zależy na dość nowoczesnym i w miarę młodym mocnym autem, w dodatku tak wyposażonym. Ponadto są dość bezawaryjne, naprawdę nie ma się czego obawiać.
Dziennik kosztów dla Fiat Punto II Hatchback
5,7
6,2
7,5
~kolomaniolo
Hatchback 1.2 i CNG 52KM 38kW
myślę, ze znakomicie. nie wymagam od niego jakości merca, ale wg mnie znakomite auto w tej klasie. MAm swiadomosć, zę nie ma idealnych aut, nawet wsród luksusowych :))) a swoją drogą, czemuż nei wyciągnie którys producent sredniej z aut, tylko zawsze każdy model ma czegoś za mało lub za dużo??? ;)
Fiat Punto II Hatchback