Lista ocen Fiat Punto II Hatchback (734) - Silnik

Na liście zabraknie 632 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~tomi
Hatchback 1.8 i 16V 130KM 96kW
Tragedia ,auto nowe z salonu po 40000 km urwal sie pasek rozrzadu,przy okazji odszedl wtryskiwacz,szklanki do wymiany nie trzymal cisnienia oleju ZLOM ZLOM po naprawie brak przejscia z wolnych obrotow do wysokich,jechal dopiero od 3000obr.!!!!! spalanie 12l.,pekla miska olejowa poniewaz do niej jest przykrecony wydech bez zadnej amortyzacjii,chlodnice opadly na mocowaniach ZŁOM,wydech latany ze 4 razy(puszczal elastyczny lacznik)
~Adik1
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Kultura pracy średnia, zimą na mrozie dopóki się silnik nie nagrzeje klekocze jak diesel, elastyczność poprawna, jeśli chodzi o osiągi to po mieście w sam raz poza miasto jak ktoś nie szaleje też może być jak na 60KM. W sumie jeśli ktoś nie potrzebuje dużej mocy to silnik godny polecenia jeśli chodzi o jego charakterystykę 102nm już przy 2500obr, moc max. przy 5000obr. te paramerty są godne zwrócenia na nie uwagi jak na nieduży silnik
~Adrian
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Silnik przy przebiegu 120tys km nie wskazuje oznak zużycia, gorzej jest z uszczelkami które parcieją, prędkość maksymalna którą ostatnio zanotowałem to licznikowe 170km/h, silnik nie ma problemu żeby na dwójce pociągnąć do odcinki, czyli 105km/h. Moc jest wystarczająca do sprawnego poruszania się w mieście, na trasie czuć duże braki, ale na to nie będę narzekał gdyż mogłem wybrać mocniejszy egzemplarz a tego nie uczyniłem
~Tomasz
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
No cóż, 60 koni 1,2 benzyna do setki w 13,5 sekundy, nie jest to raczej rajdowy samochód, gdy się go przyciśnie, auto nadal śpi i jeździ swoim poprzednim ciągiem. Poza tym, częste wycieki z uszczelniaczy, większych awarii brak. Nie zawiódł, gdyż był naprawiany na czas, jednak częste wizyty u mechanika denerwują użytkownika, gdyż co chwilke 2 razy w miesiącu trzeba pojechac bo \"cos sie popsulo\" i zostawic to 100 to 300 zł.
~tmb28
Hatchback 1.2 i CNG 52KM 38kW
silnik nadaje się do jazdy po mieście ale nezbyt dynamicznej.Do ok 4tyś obrotów po prostu muli-moc czuć powyzej ale wtedy to go po prostu piłujemy.Kultura dobra tylko na Pb98 - na 95 sa falujące obroty i pierdzący odglos na jałowym. Przy przyspieszaniu z niskich obrotow delikatne stuki/szuranie doch. z silnika.Auto było miesiąc temu na przeglądzie i dalej to samo - jak ktoś wie co to jest to proszę na tmb28@o2.pl
~błażej
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
silniczek dobry po zmianie elektronik sterującej dostał koło 10 koni;] a 10 następnych po rozwierceniu cylindrów i splanowaniu głowicy.... głowica jest ośmiozaworowa więc rozrząd jest bezkolizyjny:D no co więcej by dodać: silnik został poddany modywfikacjom tuż po odebraniu z salonu.... przez 5 lat przejechałem nim ponad 80000 KM nie widać na nim żadnych śladów zużycia podejrzewam że dzięki zastosowanemu olejowi SELENIA PERFORMER
~Teodor z Krzywonogi
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Kupiłem go dwa miesiące temu, na początku wszystko wyglądało fajnie, ale teraz....silnik sobie co jakiś czas gaśnie pomimo, że poprzedni właściciel założył instalacje w ASO za 4500 i ją serwisował. Mechanicy z ASO powiedzieli..."no nie wiemy czemu tak jest" - profesjonaliści - nie ma co. Poza tym wołowaty. Mniej więcej jak Uno Fire. Duży minus - jeśli jest zimnoo to pierwsze 4-5 km. trzeba jechać na benzynie.
~Arkadiusz Wysocki
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
W sumie OK narzekac nie moge, denerwuje mnie troche jego straszna mulowatosc. Jest to samochod sluzbowy i gdy przesiadam sie do Punta z mojego prywatnego Focusa 1.8 16V 115 KM to wydaje mi sie ze punto woogole nie przyspiesza. Na trasie Punto tez nie nadaje sie z tym silnikiem do wyprzedzania. Typowy silnik miejski ktory ledwo ciagnie. powyzej 120 km/h nie ma czym jechac. Na pochwale zasluguje spora elastycznosc.
~asq
Hatchback 1.2 i 16V 80KM 59kW
Cichy, jak na tą pojemnośc bardzo żwawy do 100 km/h, potem robi się mułowaty. W 1 albo 2 osoby można śmigać równo, gorzej jak ze 4 jadą. Co do elastyczności to taka sobie, jak się chce dynamicznie jeździć to trzeba trochę pomieszać biegami, ale ja to lubię :) Zdecydowanie najbardziej elastyczny 3 bieg. Ale czego oczekiwać od 60 KM. Mimo to daję piąteczkę, nie mam żadnych zastrzeżeń, w końcu to nie auto sportowe.
~Greg_krk
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Silnik pracuje równomiernie, we wnętrzu jest cicho, zastrzeżenia można mieć do barwy dźwięku. Przy małym obciążeniu (tylko kierowca lub kierowca i pasażer) jest bardzo żwawy, natomiast przy wykorzystaniu pełnej ładowności samochodu (4 osoby plus 20kg sprzętu muzycznego) coś takiego jak dobra elastyczność praktycznie nie istnieje, ale to w końcu tylko 60 koni mechanicznych więc wybaczam.
Fiat Punto II Hatchback