Lista ocen Fiat Punto I Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW 1996-1999 (15) - Silnik

Na liście zabraknie 2 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Biała strzała
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
Silnik pozbawiony dynamiki i paliwożerny.Niewielu mechaników go ogarnia.Plus taki,że jedzie na wszystkim i jest absolutnie nierozk.urwialny.Pęknięty pasek rozrządu w trasie-no problem 1000zł naprawa z nowymi klamotami.Ostatnio jakiś pacan mechanik nalał do silnika TURDUSA(KURRRR JAKI TĘPAK),bo to dizel a taki olej jest dobry.Tak kur,a to je amelinium... Zrobiłem płukankę i wlałem Valvoline półsyntetyk i jest ok.Zimą ciężko odpala,mimo że nowe...
~maciek_punciak
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
Zimny silnik strasznie klekocze, Po zagrzaniu się jest już lepiej. Większe prędkości wskazane dla ucha - jest ciszej. Strasznie mułowaty do momentu włączenia się turbo. Elastyczność przeciętna. Na wyższych obrotach lepiej sobie radzi więc redukcja przed wyprzedzaniem jest wskazana. W miarę suchy silnik i brak stuków cieszy właściciela.
~bielic0@friko3.onet.pl
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
Jedynka i dwójka trochę krótkie, ale trójka to dopiero jest odjazd. Przy prędkościach 40, 60 i 80 km/h tródno się zdecydować na odpowiedni bieg podczas wyprzedzania. Doskonała elastyczność na V biegu od 100 km/h.
~Rafał
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
Bardzo niska kultura pracy silnika na niskich obrotach.Elastyczność też nie jest rewelacyjna .Częste zmiany biegów łączy się z podniesieniem zużycia paliwa.
~lehu
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
silnik to dno, nawalila turbina, peknieta glowica, i dzwieki wydawany przez ten silnik mozna porownac do ciagnika z lat 50.
~alonso
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
jak go odpalam rano , to polowa osiedla nie śpi jak sie delikatnie rozgrzeje jest ok, ja sie już przyzwyczaiłem , w końcu to DIESEL
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
bardzo elastyczny, a na co dzień jeżdżę TDI więc wiem co to znaczy, można jechać na 3 biegu od 20km/h
~ajnsztajn3@op.pl
Szkoda że kupiłem 60 KM a nie 70 KM - moc większa a spalanie mniejsze
~lukaszekkyc@op.pl
Hatchback 1.7 TD 63KM 46kW
Wysoka kultura pracy nie trześie nic w środku elastyczność poprawna

Usterki Fiat Punto I

Liczba wpisów: 101