Lista ocen Fiat Panda II Van (47) - Silnik

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~majk
Van 1.1 54KM 40kW
Auto wdzięczne i godne polecenia. Silnik trwały, ale trzeba pilnować wymiany oleju, regulacji zaworów, wymiany pompy wody itp. Silnik jest co prawda bezkolizyjny, ale przy LPG czuły na brak regulacji zaworów. Niestety bolączką jest też wypalanie gniazd zaworów po 120.000, ale jeśli mam być szczery- auto nie było oszczędzane, ani przeze mnie ani przez poprzedniego właściciela. Do tego doszła jeszcze \"fachowość mechanika\", który stwierdził, że...
~krzycho
Van 1.2 69KM 51kW
Panda van 1,2 160000 tyś przebiegu jestem handlowcem i nie oszczędzam tego auta praktycznie bezawaryjne przy 100 tyś rozrząd wraz z płynami 120tyś klocki olej,2amorki przód,140 tyś rozleciało się sprzęgło koszt w aso 350 zł z robotą,160 tyś wymiana skrzyni biegów trochę dawała w dupę oraz 2 sondy lambda,spalanie nie jest przyzwoite 6,5 miasto do 10 nawet przy ostrej jeździe trasa 5,9 120 km/h przy stałej prędkości,ogólnie nie do starcia auta...
~hans
Van 1.1 54KM 40kW
Panda VAN-Nie wiem czy ma to jakies znaczenie (może jakieś zamulone silniki wstawiają?) ale jezeli chodzi o elastyczność to tragedia-wyprzedzanie naprawdę jest niebezpieczne tym autem; rozpędzanie się ze startu zresztą też; brakuje momentu podczas podjzdów pod górkę. Jeżeli chodzi o kulture pracy to nie mam zastrzeżeń-jest ok. Prędkości max. także ok - ok 140-150 km/h bez większych oporów.
~Pandamera
Van 1.2 8v 60KM 44kW
Jak na 60 km i 102 nm bardzo dobrze radzi sobie z tym autem. Jednostka napędowa jest niesamowicie elastyczna-przy 35km/h można bez bólu wybrać III bieg i auto nie będzie się dusić oraz będzie dosyć sprawnie przyspieszać. Znakomicie współpracuje z instalacją LPG. Można dodać, że motor ma opinie bardzo trwałej konstrukcji. Pojazd jest bardzo zrywny.
~Pan_Tadeusz
Van 1.1 54KM 40kW
Ten silnik potrzebuje bardzo dobrego oleju (Selenia odpada). Jak jest zimny to głośno pracuje, a winny temu jest brak wyciszenia komory silnika w Pandzie.Jak się podniesie maskę to jest goła blacha.Fiat oszczędza na Polskich kierowców, bo modele sprzedawane na eksport mają to wyciszenie w standarcie.Można przywyknąć.
~Sroqraf
Van 1.1 54KM 40kW
Kultura pracy całkiem dobra. W mieście pracuje cicho, jest dość elastyczny. Dynamika pozostawia wiele do życzenia - głównie na trasie. Przy prędkościach od 80km/h trzeba się siłować z różnymi przeciwnościami - nie tylko z wiatrem, wtedy pomaga redukcja do 3 biegu i od 80 do 100 km/h ostatecznie daje radę.
~ŁUKASZ
Van 1.3 Multijet 16v 75KM 55kW
przy przebiegu 16000 tymienili mi przepływomierz, ale po miesiacu auto znow co jakis czas traci moc, najczesciej w trakcie wyprzedzania, ew pod gorke, nastepna diagnoza to czujnik cisnienia atmosferycznego, wymienili . Spokoj był przez 4 mies(5000 km) i znow auto traci moc, szlag mnie trafia, ciagle cos
~Adam
Van 1.2 8v 60KM 44kW
Nie miałem żadnych problemów z silnikiem osiągi jak na takie autko zadowalające. Zalecam jednak tankować 98 w znaczynm stopniu poprawia przyśpieszenie i prędkość, silnik pracuje lepiej szybciej reaguje na pedał gazu i płynnie przyśpiesza.
~Pracownik
Van 1.3 Multijet 16v 75KM 55kW
Troche się dławi,myśle ze to wina zaworu EGR.Troszkę juz tez turbina siada.Osprzęt ok.Pali ładnie.Natomiast REWELACJYJNE SPALANIE ok4L!!! W jezdzie mieszanej.Ciut lepiej na lepszych paliwach (VPOVER ITP )Cichy i brak wibracji przenoszonych na kabine.

Usterki Fiat Panda II

Liczba wpisów: 27

Fiat Panda II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~michał
Van 1.1 54KM 40kW
Silnik 1,1 jest za słaby do tego auta... jest OK do miasta, ale na trasy sie nie nadaje. Aygo 1,0 robi mnie jak chce... no, ale co się dziwić- silnik konstrukcyjnie jest z lat 70 do tego jeździ na gazie. Zdecydowanie polecam silnik 1,2 albo 1,3 JTD
Fiat Panda II Van