Lista ocen Fiat Panda II Van (44) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Adam
Van 1.2 8v 60KM 44kW
Zużycie paliwa podawane przez producenta to fikcja silnik 1.2 przy normalnej jeździe misato trasa to wynik od 5,8 do 6,5 chociaż udłao mi się osiągnąć wynik 4,1 ale nie przekraczałem 90km/h. Przy jeździe po autostradzie z prędkością 150-160km/h mój wynik to 7,3l. Jeśli chodzi o przeglądy to jest naprawdę tanio, przegląd co 20 000km części nawet w autoryzowanych serwisach nie są drogie. Po 2 latach użytkowania samochodu (koniec gwarancji) dalej...
~majk
Van 1.1 54KM 40kW
Spalanie dla LPG. Ja jestem bardzo zadowolony- jazda autostradą non stop 140 km/h to spalanie na poziomie 8,5-9 LPG. Jazda z gazem w podłodze Katowice-Wrocław- czyli cały czas 150-170 (170 z górki, na prostej max 160 wg licznika) spalanie 11 lpg. Mogłoby być lepiej, bo niektóre nowe 2,0 palą podobnie, natomiast jest to silnik 1,1 MPI znany jeszcze z UNO (lata 70), jest prosty, bezkolizyjny, ale jeśli ktoś oczekuje spalania na poziomie 6l lpg...
~Panda 2 - silnik 1.1
Van 1.1 54KM 40kW
Samochód silnikiem 1.1 jest dosyć ospały. W trasie na LPG potrafi zejść bez problemu do 6,5/100 km. W mieście podczas dynamicznej jazdy (w zasadzie normalnej, tylko przy tym silniku oznacza to średnio 4000-5000 obr/min) spali spokojnie 10/100 km LPG. Mi nie udało się zejść w mieście poniżej 9/100 km LPG, a jeździłem wolno.
~michał
Van 1.1 54KM 40kW
Jakbym nie miał LPG to powiedziałbym, że jak na 1,1 to bardzo słabo, ale jako, że mam LPG to jest ok. Przy trasie i prędkości 140-155 km/h (czyli max) spala 10L lpg, przy jeździe 90-110 km/h ok 9L lpg, przy jeździe do 90 km/h spalił mi 8,5L lpg, miasto średnio 10L, cena gazu 2,10zł. No i do odliczenia vat i dochodówka.
~octagon
Van 1.1 54KM 40kW
jak na taki samochodzik z silnikiem 1.1 pali jak SMOK - 12-13 litrów gazu przy spokojniej jeździe - ASO twierdzi że wszystko jest wporządku i tak ma być, oryginalne części nie są drogie, ale ilośc w jakiej trzeba je kupować uderza po kieszeni - drobne lecz w sumie kosztowne usterki.
~lu_kash
Van 1.1 54KM 40kW
Zużycie paliwa da się zjeśc ale tylko przy lekkiej nodze. Ceny przeglądów kosmiczne (wyściem z sytuacji jest znalezienie tańszego serwisu - na każdy przegląd w ASO jeżdze 70 kilometrow do innej miejscowości - i płacę połowę z tego ile kosztuje przegląd w moim mieście).
~Zbyszek
Van 1.1 54KM 40kW
wcale to nie jest tanie auto w utrzymaniu. wymiana linki laczacej lewarek zmiany biegów ze skrzynia z wymiana 800 pln!!!! sprzegło komplet 650, progi ok 1000 . zawieszenie komplet przód ok 1000 pln. Nowe opony calozezonowe uniroyal 600 pln.
~AMka
Van 1.2 8v 60KM 44kW
części tanie i dostępne. pali tyle ile się można spodziewać - zależnie od tego jaką ma się ciężką nogę. Gazu zużywa ok. 2l. więcej niż benzyny, Na trasie/110-140km/h schodziłam do ok. 7-8l gazu. po mieście ok. 7-8l. gazu, zimą do 9 - krótkie przeloty.
~waldi505
Van 1.2 8v 60KM 44kW
często autostrada i drogi krajowe i trochę miasto dynamicznie czyli na wysokich obrotach i nic dziwnego że chla ten gaz wtedy bo 10-11 L , po mieście też 9 l nieschodzi . Zawieszenie bardzo sztywne po przejechaniu 50 km ma dość jeżdzenia samochodem .
Dziennik kosztów dla Fiat Panda II Van
5,7
4,6
8,0
~Romanek
Van 1.1 54KM 40kW
Na gazie praktycznie nie obciąża budżetu domowego. Koszt przejechania 100 km to 13 PLN :] Ceny przeglądów i napraw są bardzo przystępne, nawet w ASO. Ostatnio za regulację zaworów zostawiłem 150 PLN - to bardzo, bardzo przyzwoita cena
Fiat Panda II Van