Lista ocen Fiat Panda II Van (43) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 14 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~michał
Van 1.1 54KM 40kW
No tutaj jest bardzo źle... odradzam stosowania oryginalnych części zawieszenia, bo jest tragedia... oryginalne amortyzatory wytrzymują 30 tys... tańsze i lepsze Kayaby wytrzymują dużo dłużej. Ceny części oryginalnych bardzo tanie, np 2 cewki 102zł. Auto przekroczyło 100 tys, nigdy się nie zepsuło, ale części eksploatacyjne wystarczają na zdecydowanie krócej niż inne marki. Problem z elektryką i światłami. Wtyczka, która wychodzi z komputera...
~majk
Van 1.1 54KM 40kW
Hmmmm no i tutaj zaczynają się schody :) Nigdy nie zepsuła się tak, żeby nie można było kontynuować jazdy, ale trochę pierdół się posypało: linka gazu, problemy z elektryką (notoryczne w każdej pandzie, trzeba zrobić obejście świateł z bodycompa inaczej wypala się kostka), oryginalne amortyzatory padają jak muchy (30-60 tys i wymiana). Jeśli poprawi się oryginał i wymieni amortyzatory na KYB (tańsze niż oryg), tarcze na brembo i inne...
~Adam
Van 1.2 8v 60KM 44kW
Przez okres 3,5 roku zrobiłemn tym autem 183000km wymieniłem łożysko w kole i to wszystko z nieplanowanych napraw, a przed końcem gwarancji popsuł się alternator i wymienili go w ramach gwarancji. Przy 160000km wymieniłem komplet hamulców z przodu i z tyłu wraz z nowymi tarczami i bębnami koszt ok 1100zł i przy 170000km wachacze koszt 800zł.
~AMka
Van 1.2 8v 60KM 44kW
brak drobnych usterek. Żarówki wytrzymują ponad 4 lata, ogólnie nic się nie działo. Raz na ruski rok zacinał się układ wspomagania, ale to od razu po odpaleniu auta, więc nie ma niebezpieczeństwa - wystarczy zgasić, odczekać 3 sekundy i znów odpalić.
~ania434@onet.eu
Van 1.3 4x4 JTD Multijet 70KM 51kW
ogolnie bez wiekszych usterek.z doswiadczenia wiem, ze po ok 2 latach, gdy ktos na prawde duzo jedzi pojawi sie problem ze sprzeglem,czasem cos sie dzieje z wtryskami paliwa, ale bez wiekszych problemow
~zmijak1@wp.pl
Van 1.3 Multijet 16v 75KM 55kW
cały czas mam problemy z podśiwetlaniem konsoli i przełacznikami nawiewu , blacha bardzo cienka jak w konserwie , każde dotknięcie zostawia ślad ale nic nie koroduje
~tomasz
Van 1.1 54KM 40kW
przebieg duzy, blisko 200000 wymiana pompy paliwa 2 razy, amoryzatory przy 150000- wylany olej z lewego amortyazatora, i to tyle przy takim przebiegu, niezle w/g mnie.
~Hothar
Van 1.1 54KM 40kW
włączone światła mijania topią kostkę przy bezpiecznikach, silniczek wentylacji skrzeczy a regulator biegów nawiewu musiałem docisnąć drewienkiem :) i działa.
~michał
Van 1.1 54KM 40kW
wentylator dmuchawy piszczy, kostka oświetlenia się topi (wada wszystkich pand) plastiki troche trzeszczą, ale o dziwo nic poważniejszego

Usterki Fiat Panda II

Liczba wpisów: 27

Fiat Panda II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~luk
Van 1.1 54KM 40kW
Zawieszenie przy 200 000 narazie bez wymian podzespołów, ukłsd wydechowy też jeszcze fabryczny co przy gazie jest szokiem że tyle wytrzymał.
Fiat Panda II Van