Lista ocen Fiat Panda II Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW 2003-2010 (205) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 192 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~ZADOWOLONY Z ŻYCIA CZŁOWIEK
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
rzadko ale zauważyłem że po odpaleniu mruga wyświetlacz komputera co wcale nie utrudnia jazdy ponieważ na mrugającym wyświetlaczu przejechałem 80km bez zatrzymywania i auto zachowywało się normalnie. wystarczy zgasić silnik i ponownie go zapalić i wtedy komputer nie mruga. ( nie wiem czy to nie wina tego że auto zostawiałem na światłach nie wyłączonych chociaż oczywiście nie świeciły ale w momencie rozruchu bez przekręcania gałeczką włączania...
~Stefan
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
Tu niestety porażka. Przekonałem się, że obiegowa opinia o Fiacie nie bierze się znikąd. W 2 letnim samochodzie z przebiegiem 21 tys. km wystąpiły następujące usterki - wentylator nawiewu (wymieniony na gwarancji), ściąganie w lewo (serwis mimo kilku prób nie był w stanie wyeliminować), nierównomierne zużywanie opon, szarpanie sprzęgła, źle spasowane w niektórych miejscach plastiki w środku, pocenie się silnika spod uszczelki pokrywy zaworów...
~MAKU
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
jak to powiedział cezary pazura w jednym z filmów "całe moje życie składa się z takich gówien". Wymieniałem już wachacz 300, dwie opony (tylko przód ze względów ekonomicznych - nie sposób było wyważyć kół tak się powybijały 250zł), lakierowałem dach i klape silnika bo ptak narobił i przeżarło 300 zł ( w wersji z lakierem nie metalikiem na lakierze nie ma warstwy lakieru bezbarwnego utwrdzanego!@!!!!), a teraz wymieniłem wentylator nawiewu 300
~starszy
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
Główną przyczyną usterek było niekompetentna obsługa w ASO, po znalezieniu dobrego mechanika usterki okazały się tańsze i mniej uciążliwe. Usterki: świerszcz wentylatora, trzeszczące przy podnoszeniu i opuszczaniu szyby, pęknięcia sprężyny fotela, upalona wtyczka komputera, źle ustawiona fabrycznie zbieżność, problem z anteną radia, smród gazu. Wbrew pozorom to drobiazgi które w większości usunąłem sam i mechanik po za ASO.
~Komarcin77
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
W sumie bzdury ale męczą. Zapaliła się kontrolka Immobileisera a samochód i tak odpalił z kluczyka i odjechałem (ciekawe, że instrukcja mówi co innego w takiej sytuacji). Uciekający wskaźnik temperatury (niedogrzany silnik, acz system nie widzi tu problemu). Zbyt szybko działający ABS. Działanie wentylatora zaczyna przypominać głos kanarka, piszczy podczas pracy. Pociesza mnie, że konkurencja wypada tu gorzej.
~Łukasz
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
do 100 000 km nic się nie psuło. Po przekroczeniu tej wartości nagle posypały się: Światła - naprawa w serwisie 230 zł (spalony wtyk w body komputerze - konieczne było zrobienia obejścia - wada fabryczna), spalony silniczek wycieraczki tylnej (wymieniłem sam - koszt z allegro 50 zł), wymiana amortyzatorów i sworzni z wahaczami, tarcz i klocków hamulcowych - koszt ok. 1200 zł, uszkodzona stacyjka - naprawa 50 zł.
~Dariek
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
uwaga na: amortyzatory - ciekną klosze kierunkowskazów - zawilgocone tlumik - korozja zaślepka zamka gdzieś zniknęla szarpiące sprzęglo - serwis w Myslowicach nie jest w stanie go wyregulować, polecam Katowice co jakiś czas tablica z zegarami mruga sobie - zgaś zapal ponownie i ok ostatnio przez chwilę slyszalem jakieś lożysko- co będzie jutro? Ale to nie usterki - to urok Fiatów
~Roman
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
więcej czasu spędzam w serwisie niż jeżdżę, padł wentylator, pękły plastiki drzwi, zepsuła się antena, skrzypi zaślepka poduszki powietrznej, materiał wyciszeniowy wysuwa się z pomiędzy plastików, odkręca się tylna kanapa, zmarszczyła sie czarna okleina słupków, a najgorsze jest to że serwis nie potrafi usunąć usterek od razu, trzeba jeździć kilka razy
~kierowca pandy
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
drobiazgi w moim aucie to. Niestykający włącznik elektrycznej szyby,wymiana rączki zmiany kierunkowskazów,niekontaktująca lampka podświetlenia pokrętła wiatraczka,niekontaktujący czujnik zamknięcia drzwi kierowcy (wymiana centralnego zamka) Zaparowujące oba reflektory.piszczące koło przednie lewe przy skręcie.

Usterki Fiat Panda II

Liczba wpisów: 27

Fiat Panda II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~PANDA123F
Hatchback 5d 1.1 MPI 54KM 40kW
Wymieniać części eksploatacyjne na czas, oleje klocki itd. wszystko będzie w porządku. Pamiętam jak raz popsuły się wycieraczki, nie wiedziałem co z tym zrobić, mechanik był już zamknięty, nie wiem jakim cudem, kilka razy szarpnąłem mocno ze złości wajchą do włączania wycieraczek i zadziałało.
Fiat Panda II Hatchback 5d