Lista ocen Fiat Doblo III Van (19) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 6 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~BrunoTrawa www.szkolka-ochmanow.pl
Van 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW
PLUS: 1.Auto wyposażone w automatyczną klimatyzację. 2.Wszystko działa doskonale i w sposób bardzo przemyślany. 3.Samochód mimo olbrzymiej, jak na ten segment kubatury stwarza pożądany mikroklimat bardzo szybko MINUSY: Brak KONKLUZJA: Kierowca dostawczaka ma komfort taki sam, jak kierowca osobówki średniej klasy.
~Boleslaw53
Van 1.4 16v 95KM 70kW
W tym temacie nie mam większego doświadczenia bo dopiero wkraczam w okres zimowy. Jednakże ogrzewanie działa szybko i sprawnie, szron błyskawicznie niknie. Silnik szybko się nagrzewa co jest wprost proporcjonalne do pozbywania się szronu i lodu. Na pełną ocenę poczekam do prawdziwej zimy. Wentylacja bez zastrzeżeń.
~Paweł
Van 2.0 Multijet 16v 135KM 99kW
Wentylacja z klimatronikiem działa super, wymieniać filtry to i wam poprawnie zadziała, klima latem daje spokojnie radę na 5 osób w itali w wersji max oszklonej, a zimą nawet u nas w 2011 świetne ogrzewanie lepiej działa niż w mojej Toyocie Corolla z 2006r.
~fiman
Van 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW
Wentylacja przecietna, dlugo sie nagrzewa w zimie przy -10 potrzebuje na to ok 4-5km, za to jak sie silnik nagrzeje to szybko ogrzewa auto. Ciezko z chlodzeniem dajesz w zimie 16 stopni a tu cieplo pokretlo w dol i jest low z turbo chlodzeniem za zimno
~kuba
Van 2.0 Multijet 16v 135KM 99kW
w zimie po przejechaniu 5 km (w miećie)silnik dopiero zaczynał się nagrzewać, w trasie przy -20 aby zagrzać w środku musiałem prawie na maxa włączyć wentylator, w lecie 1 przycisk i w kilka sekund masz oczekiwaną temp.
~ch&*jekjezdzifiatem
Van 1.3 Multijet II 16v 90KM 66kW
Ten silnik słabo się nagrzewa w zimę - więc dupa z ogrzewaniem po 5 min.. ale za to mam climatronic ( taka wersja) i jak zaparowane szyby to 3 min i po problemie.
~Mateusz
Van 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW
Trochę duża buda tak więc chwilę trzeba poczekać w upale na ochłodzenie wnętrza, a w zimie zanim się nagrzeje w środku to nadchodzi wiosna...:)
~Przemek
Van 1.6 Multijet 16v 105KM 77kW
Dla siedzących z tyłu trochę za mało wydajna, no ale nagrzewnica jest ponoć z Grande Punto a to inne gabaryty.
~Michał
Van 1.4 16v 95KM 70kW
Po 80 tys km padł rezystor, nawiew na tył praktycznie nic nie daje. Poza tym jest względnie ok.
Dziennik kosztów dla Fiat Doblo III Van
5,6
~Adam
Van 2.0 Multijet 16v 135KM 99kW
ogrzewanie tragiczne w zimie na wolnych dystanach, nie ma płynności, albo za zimno albo za ciepło. klima ok
Fiat Doblo III Van