Lista ocen Fiat Coupe (79) - Silnik

Na liście zabraknie 65 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~psyta
Coupe 2.0 20V Turbo 220KM 162kW
Silnik jest świetny, niesamowita kultura pracy, świetna elastyczność . Rozpędza się na każdym biegu. Dźwięk tego silnika to symfonia. Nie trzeba zmieniać układu wydechowego, dzwięk z seryjnego układu jest fenomenalny. Samochód zaczyna przyśpieszać od 2500 obrotów , a po przekroczeniu 5000 tys. jakby łapie drugi oddech. I tak aż do odcięcia. To wszystko dzięki wysokiemu momentowi obrotowemu: 310 Nm.
~Driver
Coupe 2.0 20V Turbo 220KM 162kW
Wkoło sie słyszy FIAT to grat i wkoło śmiech ale wszystcy kieruja sie opina Fiata 125p, 126p, CC,SC, Poloneza.Fiatami jezdze od lat i zmierzylem pół europy i nic! Zwrodzcie uwage na Warsztaty, co najczesciej widzicie? Fiaty? nie, VW golfy, BMW, ople astry i Calibry, passaty, audi a gdzie fiaty? w przecietnym warsztacie na 10aut 8 to niemieckie 1 fiat i jeden francuz... Sami sprawdzcie
~Ten ktory cie wyprzedza w Wawie fiatem coupe
Coupe 2.0 16V Turbo 190KM 140kW
Super Autko, na street racing ale i tez do lansu..... naprawde trzeba kozaka zeby mnie lyknac, jak widze cos ponizej 200 koni to nie widze sensu sie scigac no chyba zeby pouczyc, mam seryjny body kit zadnych oznaczen, poprostu nie pozorny - dlatego zawsze znajdzie sie jakis amator ktory podjedzie z boku z blond laska z muza na full i chce sie pokazac !!!! błąd
~FCforFUN
Coupe 2.0 16V 139KM 102kW
Swietnie się wkręca na obroty, wydając przy tym niesamowite dzwięki przy każdym dodaniu gazu. Co prawda do 3RPM troche ospały, ale potem naprawde czuć przyspieszenie aż wskazówka dojdzie do czerwonego pola, co odbywa się dosyć szybko jak na tą moc :) Dół mógłby być jednak nieco mocniejszy, żeby troche zaoszczędzi na paliwie ;)
~laszlo
Coupe 2.0 16V Turbo 190KM 140kW
nie chce tutaj wojny jakieś rozpętać, ale poprzednik chyba coś kupił zajechany model, albo od lpg cudów wymaga:) ja mam turobodoł. benz. 190 km i nie ma prawa mnie 115 konna Cali przedjechać, choć przyznaje Cali to bardzo udana prosta konstrukcja.też miałem jakiś czas i byłem zadowolony:)
~SNIPER009
Coupe 2.0 20V 147KM 108kW
Jak ktos pisze ze mu pali 8 l na 100 w miescie to chyba go pcha :D 12 L, posiadam wersje 20 V dzwiek tego silnika niepowtarzalny nie ma osoby ktora sie nie ogladnie jak przekraczam 5 tys obrotow :)mruczy jak ferrari dla ubogich :D CICHO ROWNO NIC DODAC NIC UJAC .
~Mńich
Coupe 1.8 16V 131KM 96kW
Moja coupetka ma najechane 240 tyś (99r) ale silnik to jest to co mnie najbardziej zachwyca w tym fiaciku. W tym modelu warto dbać o silnik, odpłaci sie długo wiecznością i bez awaryjnością. mocny, dynamiczny, przy 4-5 tys obr. wyciszam radio i muzyka gra mi z silnika.
~Kazik
Coupe 2.0 16V Turbo 190KM 140kW
Super sportowe autko, na śniadanie można łyknąć calibre albo prelude...a ostatnio po dupie dostał mój sąsiad łysy dres(ma 200 konne bmw) mam nadzieje że tego nie przeczyta, bo mi urwie łeb:) Ogólnie mój coupe jest podrasowany (170 koni) więc nie czuje respektu przed niczym:)
~topdrive
Coupe 2.0 16V Turbo 190KM 140kW
Silnik nie grzeszy kulturą pracy na biegu jałowym. Na wyższych obrotach jest zdecydowanie lepiej. Elastyczność? Nie jest źle, jednak silnik budzi się dopiero przy 3000 obrotów. Poniżej tego progu żwawe jeżdżenie jest prawie niemożliwe.

Usterki Fiat Coupe

Liczba wpisów: 9

Fiat Coupe – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~tkoba@interia.pl
Coupe 2.0 16V 139KM 102kW
kupilem i zaluje, nie jedzie wcale ktos napisal ze zjada calibry, tak sie zlozylo ze mialem przyjemność scigac sie z calibra 2.0 16v, calibra pojechala a ja stoje wczesciej mialem kadeta 2.o 8v robil na mnie wieksze wrazenie,