Lista ocen Fiat Coupe (55) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 89 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~rav58117 r.wilkin@neostrada.pl
Coupe 2.0 16V 139KM 102kW
w 16v i 16v turbo wada fabryczną są panewki dgyż dół silnika wyliczony jest na 115 km i czasem dają o sobie znać. jesli sie auto rozgrzewa przed jazdą i nie gasi na gorący silniku oraz nie katuje zarz po odpaleniu to powinny być w porządku przez długi lata ( dwóch kolegów jeden ma 400 tyś km na liczniku drugi 350 i zadnych problemów) duże zużycie oleju (taka konstrukcja) wiec czesto kontrolować bo to przyśpieszy śmierć panewek
~Slodki
Coupe 1.8 16V 131KM 96kW
Tutaj rewelacja - nic , co mogloby mnie zaskoczyc ( odpukuje !! ) tylko czesci eksplatacyjna :) , takie jak : swiece ( bez kabli , gdyz sa tu cewki bezposrednie - pojedyczne ) zawieszenie( mam na 17\'\' i oponach 215/40 Front , 214/45 Back - i to niestety odrobine meczy zawieszenie - do tego zolte sprezyny nio i coz... , ale i tak zmienie na czerwone :)
~zawiedziony
Coupe 2.0 16V 139KM 102kW
silnik sie psuje dosc czesto juz wiem dlaczego model silnika został wycofany z produkcji po 3 larach. psuje się wszystko począwszy od panewek ktore w tym modelu lecą non stop po bardzo szybko scierające sie wałki rozrzadu. takiego czegos jeszcze nie widziałem jak mechanik otworzył silnik wałki poscierane prawie do zera. ogolnie tego modelu nie polecam
~topdrive
Coupe 2.0 16V Turbo 190KM 140kW
Auto mnie nie zawiodło. Jednak bardzo łatwo trafić na egzemplarz z uszkodzonymi panewkami (bądź samemu je uszkodzić, nie dbając o zasady użytkowania samochodu turbodoładowanego). Zalecam pilnować poziomu oleju oraz wymieniać go stosunkowo często (w moim przypadku wymiany następowały co 9-11tys km, olej 10w60)
~FCforFUN
Coupe 2.0 16V 139KM 102kW
Co prawda auto kupiłem troche zaniedbane za małe pieniądze, ale po naprawie \'zakupionych\' usterek (skaczące obroty, wybity zawias i pare innych) auto sprawuje się doskonale, nigy mnie nie zawiodło a sporo jezdziłem, oby tak dalej.
~CWANIAQ1 http://www.forum.fiatcoupe.pl/
Coupe 2.0 16V 139KM 102kW
Jak się dba o auto i regularnie jeździ na przeglądy to raczej nie powinno być większych problemów. U siebie wymieniałem jedynie termostat, który musiał być sprowadzany z Włoch. Koszt około 160zł ale czas oczekiwania 3 miesiące.....
~Miłośnik swojego małego ferrari :)
Coupe 2.0 16V Turbo 190KM 140kW
Jak na razie zadnych poza wjechaniem w wielka dziure ze zbyt duza predkoscia co skutkowalo polamaniem alufelgi. Ale tu Panstwa zdziwie - zawieszenie nadal w idealnymstanie
~Artur
Coupe 1.8 16V 131KM 96kW
W zasadzie nic. Tylny wahacz wymagał regeneracji, uszczelki nagrzewnicy,cewka. Tyle. Pozdrawiam posiadaczy/sąsiadów VAG werke.
~Mńich
Coupe 1.8 16V 131KM 96kW
silnik popracuje długo i bezawaryjnie jak jest i był dopieszczany (dobry olej co 9 tyś itp.) jak sie zacznie sypać to lawinowo
~Endriu
Coupe 1.8 16V 131KM 96kW
Co do usterek zapraszam na forum Fiata Coupe tam można dowiedzieć się wszystkiego i rozwiać wszelkie wątpliwości :)