Lista ocen Fiat Cinquecento 0.9 i.e. S 39KM 29kW 1991-1998 (200) - Całokształt

Na liście zabraknie 160 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~ish
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Fajne miłe i przyjemne autko ,nie zawodne ,bardzo mało awaryjne,ekonomiczne ,osobiście zrobiłem juz tym autem przez pół roku ok 15 tyś. i do tej pory nic nie uległo awarii(odpukać) w ciągu 1 miesiąca 2 razy miałem wypad nad morze a ode mnie to ok 330 km średnia prędkośc 120 km/h w 2 strony wydałem na benz. jakieś 180 zł zadnych problemów... nawet dało rade wyprzedzać :]
~Grzes
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Naprawdę jestem bardzo zadowolony z tego autka, które prawdę mówiąc kupiłem dzięki szczęśliwemu zbiegowi okoliczności. Obecnie moja Sierrka XR4x4 przechodzi gruntowny remont blacharski (ach te korniki), po którym mam nadzieję będzie mi służyć jeszcze parę ładnych lat. Nie planuję pozbywania się tak dobrej maszyny. W razie czego mogę ją przerobić na jakąś replikę (Cobra,Lotus7).
~Kołacz
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Auto tylko przeciętne, ma swoje duże zalety, takie jak: łatwość w parkowaniu, zwinność, niska cena, tanie części. Ma też wady: wiele egzemplarzy ulega mijającemu czasowi-pokrywa się rdzą. Największa wada popularnego w Polsce \"cienkiego\" to bezpieczeństwo, a raczej jego brak, o jakichkolwiek strefach kontrolowanego możemy zapomnieć, airbagi? zapomnijcie!
~pafka
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Jest to dobra propozycja na pierwsze auto, żeby młody kierowca zapoznał się z motoryzacją. W takim właśnie celu nabyłem \"cieniaska\", i muszę przyznać, że swoją rolę spełnił znakomicie. Największym plusem tego auta jest rewelacyjna widoczność (nawet początkujący kierowca nie potrzebuje tu czujników parkowania), i dosyć niskie koszty utrzymania.
~komixx
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
mam cc900 na gażniku 41KM 1995r w rodzinie 8 lat, fajne niedrogie małe auto, doskonałe jako 1 samochód.z zewnątrz tego nie widać ale po złożeniu tylnych siedzeń to ciężarówka(wanna-zmieszczona, tv29 cali w kartonie-zmieszczony, fotele z ikei-żaden problem, deski 3m dlugości- przewiezione, wszystko w środku oczywiści nie na raz ale bez bagażnika dachowego)
~Traun
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Mam zamiar nim jeździć aż się rozpadnie (zostawie go jako samochód dla żony) bo jest zadbany i sprawny i ekonomiczny a wart wg cen rynkowych 3,5-4 tyś zł a za tyle to można co najwyzej dobry rower kupić... Gorąco polecam dla młodych, studentów dorobkiewiczów itp. małe tanie ale pozwala się dotoczyć do pracy, na zakupy czy na wycieczkę ..
~Aleksander
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Zdecydowanie pozytywne wrażenie, ale realnie jest małe auto, szczególnie jeśli chodzi o bagażnik. Dla rodziny moim zdaniem jest za małe. Kupowowałem go "w złym okresie" tzn. w okresie boomu samochodowego - w związku z tym był dość drogi (23500 zł w 1998r) a nie ma praktycznie żadnego wyposażenia dodatkowego, ale mimo to nie żałuję. To generalnie udane auto.
~Wally
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Zrywny, wciśnie się gdzie trzeba - w sam raz do miasta. Na trasie wypada gorzej - głównie chodzi o komfort. Mimo że traktuję go nieco bezceremonialnie, zawieszenie i silnik bez awarii - zatem generalnie dość trwały... Pali i zawsze palił od pierwszego. Ostatnio coś postukuje w okolicach przedniego, prawego koła... Na razie to ignoruję... ;-)
~pani kierowca
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
NIE POLECAM TEGO AUTA NIKOMU!INSTALOWANIE INSTALACJI GAZOWEJ PRZY TAK MAŁYM SILNIKU TO GŁUPOTA!(mechanik to się śmiał,że to cienias na gaz)nigdy więcej auta na gaz!Pozbyłam się cieniasa i nie żałuję!Jedyny plus,że poznałam się nieco na budowie auta,bo często jeżdziłam do mechaników ;) serio-oszczędzcie sobie nerwów
~krzysiek86
Hatchback 3d 0.9 i.e. S 39KM 29kW
Mam 13 letniego CC 900 i polubiłem ten samochód ale to nie wyścigówka i czasem byle jaki samochód jest na światłach szybszy. Koszty napraw nie są duże i większość napraw można zrobić samemu a sam więcej włożyłem w upiększenie samochodu w postaci wyciszenia wnętrza, lepszego radia, dodatkowego obrotomierza oraz halogenów i spojlera.