Lista ocen Fiat Bravo II Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW 2007-2012 (25) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Stef
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Klima i ogrzewanie jak dla mnie bez zarzutu. Czytałem opinie, że ogrzewanie za słabe, ale nie potwierdzam - według mnie jest ok, tylko silnik musi się w pełni rozgrzać. Klima daje radę - nie tylko w Polsce, bo jak kupiłem fiata, to zdecydowałem, że trzeba pojechać chociaż na tydzień do Włoch. Tam też daje radę. Jedyny mankament, to czujnik temperatury. Myślałem, że jak kupię pierwszy samochód z automatyczną dwustrefową klimą, to ustawię...
~Azot
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Ogólnie nie się do czego przyczepić, poza jedną dosyć istotną rzeczą - jest bardzo mało precyzyjny na regulację zmiany temperatur w automatycznej klimatyzacji: np. czasem zmienimy temperaturę z 22 na 18 stopni i dalej dmucha tak samo gorąco, a czasem robi się bardzo zimno; czasami z kolei wystarczy dosłownie zjechać pół stopnia w dół i od razu czujemy różnicę w temperaturze - trochę trzeba się pomęczyć, aby ustawić optymalną dla siebie w...
~bravo11
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Mam wersję z klimatyzacją automatyczną. Obsługa jest wygodna, choć komputer, który steruje klimatyzacją dość wolno myśli i podejmuje dziwne decyzje, stąd często rezygnuję z pełnej automatyki, ustawiając nawiewy po swojemu. Wnętrze wentyluje się dość sprawnie - nie mam problemu z parującymi szybami.
~JaroW
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Klimatyzacja automatyczna wydajna. Mogłaby tylko szybciej nagrzewać. Może trochę wkurzać, że najpierw nagrzewa się silnik zanim puści cieplo na nagrzewnicę. Przy zimnym starcie przy -15 st.C trzeba przejechać z 1,5 km zanim zacznie normalnie grzać.
~xaver
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Jest super! Jadąc z prędkością ponad 70-80 km/h nie trzeba włączać wiatraka nawiewu. Mam klimatyzację manualną, która jest bardzo wydajna, łatwa w ustawieniu, do tego nie czuć, żeby obciążała silnik i najlepsze - z klimą auto nie pali więcej!
~bjozefowicz
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Klima działa bez zarzutu. Ale ogrzewanie w mrżny poranek, to już inna bajka. Kolejna przypadłość wielu diesli. Niestety nagrzewa się dość długo. Ale jak juz silnik złapie odpowiednia temperaturę wszystko działa perfekcyjnie.
~Zamrożony z odmrożeniami
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Na pałę!!! Klima chłodzi chaotycznie, a ogrzewanie w zimę jest z wielką łaską, żeby zrobiło się ciepło trzeba czekać 30 minut w czasie jazdy!!! (-20 st). Zamówiłem wersję z pakietem zimowym, ale to lipa. Jak każdy fiat jest zimny!
~ccc
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Automatyczna klima cudo - ustawiasz i zapominasz. Mozna miec czasami pretensje do zbyt czestego wlaczania sie obiegu zamknietego ale nie ma to wplywu na np. wilgotnosc - znika blyskawicznie. Klima bez zarzutow.
~Waldy
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Bez większych uwag chociaż zdarza się, szczególnie w jeździe miejskiej, że w momencie gdy zaczyna działać DPF w kabinie pojawia się lekki smrodek... być może jest jakaś nieszczelność.
~Krzysztof
Hatchback 5d 2.0 TD Multijet 165KM 121kW
Klima i wentylacja działają bez zarzutu. Jeśli chodzi o ogrzewanie, do momentu kiedy silnik nie osiągnie temperatury roboczej jest zwyczajnie zimno, zimą - bardzo. potem bez zarzutu
Fiat Bravo II Hatchback 5d