Lista ocen Fiat Bravo I 1.8 GT 113KM 83kW 1995-2001 (25) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 11 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~flinstoon
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
Jak na fiata biegi wchodzą gladko, przy przbiegu 20500km nie ma żadnych problemów typowych dla fiatów czyli np. przy redukcji z 3 na 2 przy dosc dużych obrotach, normalką i to nie tylko we fiaci jest zgrzytanie przy wrzucaniu bigu wstcznego na szczeście zdarza się to żadko
~MANIEK
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
Bardzo dobrze dopasowana do tego silnika. szybko sie zbiera a na dodatek można na niej uzyskać dobre osiągi przy niskich obrotach. Szczerze mówiąc dla mnie przydałby się jeszcze 6 bieg i przypuszczam że ten silnik dałby sobie z nim spokojnie rade.
~raven
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
Nie jest źle ale mogłoby byc lepiej, wsteczny trochę cieżko wchodzi i nieraz trzeba go wbijac na \"chama\" ale to tylko na gorącym silniku. Do reszty nie mam zastrzeżeń.
~Maciek 22
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
No i tu są schodki. Ma troszke za duży skok lewarka. Bardzo łatwo załatwić synchronizator. I na koniec wiem ze to nie najnowszy model ale ewidentnie brakuje szustego biegu!!!!!!!!
~Rafał
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
Skrzynia - czasami są problemy z włączeniem wstecznego, po ok 90 tyś km nieraz pojawia się problem z włączaniem jedynki.
~rangu@poczta.onet.pl
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
naprawa skrzyni biegów kosztowala mnie 2000 tys.zl,ale nawet po wymianie wielu elementow ciagle zachowuje sie dosc sztywno.
~cuore
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
Biegi do przodu wchodzą precyzyjnie. Brak synchronizacji wstecznego powoduje jego haczenie
~MARCELLO
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
JAK TO FIAT - NIE MA ZADNEJ REWELACJI.BIEGI WCHODZA CIEZKO I MAŁO PRECYZYJNIE.WSTECZNY LUBI ZAZGRZYTAC.
~maniek_75
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
już od przebiegu 140000 haczyła 2 , jest tak i obecnie , nic nie robione przy skrzyni...
~posejdon
Hatchback 3d 1.8 GT 113KM 83kW
Czasem problemy z włączeniem wstecznego biegu. Skrzypienie przy zmianie biegów w okolicy drążka.