Lista ocen Daewoo Nexia Hatchback (162) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 239 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Zib
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Uszczelka pod głowicą po 125 000 km. Dwa razy wymieniana pompa paliwowa. Jest to efekt stosowania "suchej" benzyny bezołowiowej, ale do Skody Felici pompa kosztuje 1000 zł, do Opla Vectry 2000 zł, a do Nexii 300 zł. Dwa razy wymieniane sprężyny tylnego zawieszenia /efekt holowania przyczepy campingowej/. Reszta, same drobiazgi.
~Patryk
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Tylko pęknięty wężyk hamulcowy, praktycznie z mojej winy, zostawiłem na mrozie na ręcznych, gdy ten przymarzł to po ruszeniu autem coś głośno się odezwało z tyłu i wężyk w ten czas strzelił. Przez okres 2 lat posiadania auto tylko tyle więc myślę że to bardzo dobrze.
~surmounter
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Generalnie w moim samochodzie układ elektryczny jest kiepski. Musiałem naprawiać lub wymieniać m.in. alternator, kopułkę, palec, cewkę zapłonu i oczywiście (ale to raczej normalne) kable i świece. Wszystkie kable łatwo się kruszą, co może prowadzić do nieprzyjemnych niespodzianek
~Żuk
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Nowy rozrząd szlag trafił, sprzegło, przeguby (dwa razy w krótkim czasie). Wyciek z silnika, wymiana uszczelki pod klawiaturą nie pomogła choć mechanik się zarzekał... W efekcie ciągle żłopał olej. Kilka razy stanął i ni cholery....nie ruszył, trzeba było holować....
~xyz_M
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Jak na przejechane 152 tys km naprawa alternatora i wymiana uszczelki głowicy (z winy awarii instalacji LPG) to chyba nieźle, co? Co do korozji, to po 10 latach wyłazi troszkę bąbli na drzwiach (w okolicy klamek i na dolnych rantach) - lekka korekta u blacharza pomoże.
~kikir
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Psują się pierdoły, a to klamka w wew i na zew. A to lusterko odpadnie wewnętrzne. Linka się zerwie od sprzęgła. Przyzwyczaiłem się. W naprawdę złu humor wprawiają mnie większe tematy: remont silnika, wymiana sprzęgła -już 2 razy. Połamany fotel-2 razy. Dwie wymiany rozrusznika.
~Wojtek
Hatchback 1.5i 16V 90KM 66kW
jeśli lubisz wyjeżdżać z domu bez gwarancji powrotu, kup ten samochód; wyrób samochodopodobny marki Daewoo dostarczy ci niezapomnianych wrażeń; przy tym samochodzie nawet największy laik stanie się specem od części zamiennych i pozna na pamięć anatomię auta
~marek
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Podczas 8 letniej eksploatacji typowe dla nexii usterki: pęknięta uszczelka pod głowicą - wymiana uszczelki i szlifowanie głowicy + mniejsze rzeczy. Do tego łamiące się sprężyny w przednim zawieszeniu - po wymianie na lepsze problem ustał.
~mordaty@poczta.onet.pl
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Dwa razy wymiana tłumików (na własne życzenie - kupione u prywaciarza, ktory sam je robi), zapieczone zaciski hamulców, wymienione łożyska z tyłu po 100 000 km. Wymieniona maglownica po 90000 km. W skali użytkowania sprawy incydentalne.
Dziennik kosztów dla Daewoo Nexia Hatchback
10,9
10,3
~paweł
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
na gwarancji 2 razy strzeliła sprężyna z tyłu, wymieniane miał od nowości akumulator ( cały rok jeżdze na światłach) i amorki z tyłu, pasek rozrządu, olej, filtry, klocki hamulcowe i 2 tarcze z przodu. Nic poza tym. Narazie nic się nie psuje.
Daewoo Nexia Hatchback